Mikko Koivun ura päättyi seitsemään peliin Columbuksessa

Maajoukkueessa Koivu saavutti maailmanmestaruuden 2011, kaksi MM-hopeaa, olympialaisissa hopean ja pronssin sekä maailmancupin kakkossijan 2004. Kuva vuoden 2011 MM-kisoista. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Mikko Koivu lopetti pitkän ja menestyksekkään jääkiekkouransa alkukauden seitsemään peliin NHL-seura Columbus Blue Jacketsissa, NHL-liiga ilmoitti tiistaina nettisivuillaan .

Koivu pelasi NHL:ssä 16 vuotta ja yli tuhat ottelua. Hän oli Minnesota Wildin kapteeni 2009–20 ennen siirtoa täksi kaudeksi Columbukseen.

Maajoukkueessa Koivu saavutti maailmanmestaruuden 2011, kaksi MM-hopeaa, olympialaisissa hopean ja pronssin sekä maailmancupin kakkossijan 2004.

Koivu toimi kapteenina pitkään myös maajoukkueessa.

– Tämä ei ollut minulle helppo päätös, koska olen nauttinut jokaisesta hetkestä tänä lyhyenä aikana Columbuksessa. Minulla oli halu auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa tällä kaudella, mutten saanut peliäni tarvittavalle tasolle, Koivu taustoitti lopetuspäätöstään.

– Olen ikuisesti kiitollinen Minnesota Wildille ja Columbus Blue Jacketsille saamastani mahdollisuudesta elää unelmaani ja pelata NHL:ssä 16:n viime vuoden ajan.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut