Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Jens Burman ja Ebba Andersson hiihtivät Ruotsin mestareiksi

Jens Burman ja Ebba Andersson hiihtivät tiistaina ylivoimaisiin voittoihin Ruotsin mestaruuskisoissa Boråsissa. Burman voitti miesten vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailun 59 sekunnin erolla Björn Sandströmiin, ja Andersson jätti naisten kympillä Lovisa Modigin lähes kahden minuutin päähän.

Marcus Roos oli miesten kilpailussa kolmas, ja Anna Dyvik otti pronssin naisten kilpailussa.

– Tänään tuntui hyvältä. Oli tosi hienoa hiihtää, vaikka eilen olo oli tosi huono verryttelylenkillä, Burman kommentoi voittohiihtoaan.

– Todellista virettä ei näköjään voi koskaan tietää ennen kilpailun alkua. Nyt voimia jäi jopa säästöön ja kunto tuntuu kehittyvän hyvään suuntaan.

Burmanille Ruotsin mestaruus on uran ensimmäinen aikuisten sarjassa.

Anderssonin MM-testi onnistui

Andersson starttasi naisten kilpailuun ylivoimaisena suosikkina, kun Charlotte Kalla ja Frida Karlsson eivät osallistuneet. Mestaruus tuli helposti ja vahvisti Anderssonin MM-odotuksia Oberstdorfin kisoihin.

– Tulos ei valehtele. Olen lähestymässä huippukuntoa, Andersson totesi Ruotsin mestarina.

– Yritin ottaa kärkipaikan heti alussa ja sen jälkeen vain säilyttää vauhdin loppuun asti. Tuli hyvä päivä ja hyvä suoritus.

Hiihto oli Anderssonilta onnistunut testi MM-kisoja varten.

– Yritin kamppailla joka sekunnista, sillä MM-kisoissa jopa sekunnin osat vaikuttavat sijoitukseen. Halusin sen takia hiihtää niin, että pidän itseäni koko ajan ahtaalla.

Kalla jäi pois Ruotsin mestaruuskisoista selkävaivojen takia. Karlsson on kärsinyt alkuvuodesta tällistä, jonka hän sai mätkähdettyään leuanvedossa lattialle Tour de Ski -kiertueen aikana.