Niilo Moilanen karkasi nousussa sprinttimestaruuteen

Suomen hiihtomaajoukkue sai nuorten MM-kotikisoille Vuokatissa mainion alun, kun Niilo Moilanen otti ylivoimaisen mestaruuden alle 20-vuotiaiden sprintissä. Moilanen halusi välttää kolaririskit ja irtaantui muusta joukosta radan isoimmassa nousussa vahvalla vuorohiihdolla, eikä mestaruustaistoon noussut uhkaajia loppusuoralla.

– Kun kuulin kannustusta ja tulin loppusuoralle kärjessä kotikisoissa, se oli sanoinkuvaamaton fiilis. Tästä olen haaveillut. Nyt sen pääsin kokemaan, Ski Teamia seuratasolla edustava Moilanen sanoi hymyillen.

– Kyllä minua (ennen finaalia) jännitti. Ajattelin vain, että alusta asti hyvä vauhti päälle ja hyvissä ajoin ratkaisu.

Nuorten maailmanmestaruus on viime vuosina ollut suomalaisille harvinaista herkkua niin alle 20- kuin 23-vuotiaissa. Edellinen 20-vuotiaiden suomalaismestari on Krista Pärmäkoski (tuolloin Lähteenmäki) vuonna 2010 ja alle 23-vuotiaissa Iivo Niskanen 2014.

Kaikki meni nappiin

Moilasella on arvokisamitali myös toissa vuodelta, jolloin hän otti PM-hopeaa perinteisen sprintissä. Perinteinen hiihtotapa ja erityisesti sprintti ovat toistaiseksi olleet 19-vuotiaan hiihtäjän vahvinta osaamista.

– Tänään meni kaikki nappiin aika-ajosta lähtien, Tuomo Kiviniemen valmennettava sanoi.

Tuore mestari hallitsi vastaavalla taktiikalla näytöstyyliin myös suomalaisten nuorten MM-katsastuksia reilu viikko sitten.

– Se antoi hyvän varmuuden ja oli älyttömän hyvä kenraali. Pieni napsu lisää saatiin sen jälkeen vielä tekemiseen, Rovaniemellä asuva oululainen sanoi.

Maailmanmestaruus avasi kotikisat mainiosti. Koronakuplassa saavutuksen juhlistaminen oli tuoreeltaan vielä auki. Moilasen kisaviikko jatkuu vielä ainakin viestissä.

Avauspäivän suomalaisonnistujiin kuului myös Vilma Ryytty, joka oli viides.

– Oli jopa yllättävän hyvä päivä. Katsastuksiin verrattuna vähän räväkämpää hiihtoa varsinkin lähtökiihdytyksissä, Ryytty sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut