LaBa sorvasi sopimuksen Jarred Jonesin kanssa

Jarred Jones oli Lahti Basketballille tärkeä pelaaja viime kauden 1A-divisioonassa. Mirja Hussain

Eerikki Lyytikäinen

Lahti Basketballin kauden 2018–2019 paras piste- ja levypallomies Jarred Jones, 26, jatkaa lahtelaisseurassa myös sen ensimmäisellä Korisliiga-kaudella. LaBa ja Jones pääsivät viikonloppuna yhteisymmärrykseen sopimuksen yksityiskohdista.

Jones upotti 1A-divisioonassa keskimäärin 18,8 pistettä ottelua kohti. Levypalloja tarttui 9,8 per ottelu.

– Meidän toiveissamme oli saada Jones takaisin Lahteen. Toiminnan jatkuvuuden kannalta on todella tärkeää, että pystymme ”sainaamaan” tuttuja pelaajia, LaBan päävalmentaja Petri Velling sanoo.

Tärkeä palanen 1A-divisioonan voitossa

Jones ihastutti lahtelaisyleisöä monipuolisuudellaan. Hän oli tärkeä palanen mestaruusjuhliin päättyneellä kaudella.

– Jones antaa meille erilaisia vaihtoehtoja sekä hyökkäykseen että puolustukseen. Toki hänellä on edelleen omat kehityskohteensa. Erityisesti heittopelissä riittää vielä työsarkaa. Yksi tärkeä osa-alue on juuri kaukoheitto.

– Jos saamme kehitettyä Jonesille sellaisen kolmen pisteen heittouhkan, että häntä joutuisi oikeasti puolustamaan kaarella, niin se avaisi meille kosolti uusia mahdollisuuksia, Velling sanoo.

Haussa vielä kolme amerikkalaista

Jones oli joukkueen keskuudessa erittäin pidetty pelaaja – viimeisen päälle ammattimies.

– Puhuimme jo ennen kauden päättymistä mahdollisesta jatkosopimuksesta. Olen erittäin iloinen, että saimme Jonesin takaisin. Jatkuvuus on tärkeää sekä joukkueen että yleisön kannalta. Jarred haluaa kehittyä pelaajana, ja siinä haluamme miestä myös auttaa. Hän teki aina hommat täysillä eikä sortunut valittamiseen.

LaBa hakee markkinoilta vielä kolmea jenkkipelaajaa.

– Etsimme takakentälle sellaista kakkospaikan pelaajaa, joka on hyvä heittäjä ja osaa myös käsitellä palloa. Lisäksi kyseinen pelimies saisi olla hieman isokokoisempi, koska Tuomas Hirvonen ja Ali Ahola ovat aika pieniä joskin kyllä hyviä puolustajia. Vitospaikalle metsästämme sentteriä. Neljäs vahvistus tulee olemaan monipuolinen yleispelaaja, Velling sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.