Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Hamilton jatkaa Mercedeksen ohjaimissa

Formula ykkösten seitsemänkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton allekirjoitti kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen Mercedeksen kanssa. Talli kertoi brittikuljettajan jatkosta verkkosivuillaan .

– Mercedes-tiimi ja Lewis sopivat uudesta sopimuksesta, jonka mukaan yksi urheilun menestyksekkäimmistä yhteistöistä jatkuu yhdeksännen peräkkäisen kauden ajan, tiedotteessa kuvailtiin tallin ja kuljettajan suhdetta.

Hamilton, 36, saavutti viime kaudella neljännen peräkkäisen maailmanmestaruuden autourheilun kuninkuusluokassa, mutta hänen jatkoaikeensa olivat epäselvät kauden jälkeen. Hän on hallinnut formula ykkösiä sen jälkeen, kun Nico Rosberg voitti maailmanmestaruuden 2016.

Mercedes sai lopulta kiinnitettyä menestyskuljettajansa ainakin yhdeksi kaudeksi. Suomalainen Valtteri Bottas ajaa Hamiltonin tallitoverina.

Viime kauden mestaruudellaan Hamiltonin nousi saksalaislegenda Michael Schumacherin rinnalle maailmanmestaruuksien määrässä.

Lisää lukuja historian lehdille

Koronavirus murjoi formula ykkösten viime kautta ja varjostaa myös uuden kauden alkamista. Kauden 2021 pitäisi käynnistyä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Bahrainissa. Alun perin ensimmäinen kilpailu piti järjestää Australiassa, mutta se siirrettiin marraskuulle.

– Olemme aina olleet samoilla linjoilla Lewisin kanssa jatkosta, mutta erittäin epätavallinen vuosi 2020 merkitsi sitä, että asian loppuun saattaminen otti aikansa, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff avasi pitkittyneitä neuvotteluja uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Mercedeksen ja Lewisin tarina on kirjoitettu lajimme historiaan edellisen kahdeksan kauden aikana. Olemme nälkäisiä kilpailemaan ja lisäämään lukuja siihen, tallipäällikkö viittasi uusiin saavutuksiin.