Kärppien umpisolmu aukeamassa – Tuukka Tieksolan uran avausmaali siivitti oululaiset voittoon SaiPasta

Matti Ahola / STT

Vaikeaa kautta pelaava Kärpät osoittaa piristymisen merkkejä jääkiekkoliigassa. Perjantaina joukkue haki vierasvoiton Vaasasta, ja lauantain kotipelissä kellistyi SaiPa identtisin luvuin 2–0.

Yhdeksäntenä sarjataulukossa oleva Kärpät nappasi lauantaina pisteitä neljännestä perättäisestä pelistä.

Oululaisjoukkue oli hävinnyt neljä edellistä kotipeliään, mutta SaiPaa vastaan joukkueen kiekollinen peli otti aimo harppauksen eteenpäin.

– Olemme pystyneet nostamaan tasoamme, ja pikkuhiljaa peli alkaa kulkemaan. Meillä on ollut kotona vaikeaa, mutta jo edellinen kotipeli KooKoota vastaan oli ihan hyvä, Kärppien Tuukka Tieksola sanoi.

Tieksola laukoi upealla yksilösuorituksella Kärppien 2–0-maalin kolmannessa erässä. Maali ja tehopiste olivat 19-vuotiaan hyökkääjän ensimmäiset liigatasolla.

– Minulla oli jo ensimmäisessä erässä puolittainen läpiajo. Maalissani pääsin haastamaan puolustajaa, ja veto lähti juuri sinne mihin yritinkin, Jäälistä kotoisin oleva Tieksola kertoi.

Huipputaitava Tieksola ehti pelata liigassa 15 peliä ennen ensimmäistä onnistumistaan.

– Kyllähän onnistuminen helpotti, sillä selässä on ollut pientä apinaa tehottomuudesta. Tuntuu, että peli rullaa paremmin peli peliltä.

Kärppien toinen sankari oli maalivahti Patrik Rybar, joka piti maalinsa puhtaana sekä perjantaina Vaasassa että lauantaina Oulussa. Nollapelit olivat Rybarille kauden ensimmäiset.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut