Kemppinen paransi sadasosalla Hanhijoen yli 30 vuotta vanhaa Suomen ennätystä – Kemppinen ja Junnila avasivat hallikauden komeasti

Hallikauden alussa kahdesti SE-vauhtiin yltänyt aitajuoksija Nooralotta Neziri sai lauantaina seuraa sisäratojen Suomen ennätysten kohentajista, kun kaksi muutakin naisurheilijaa laittoi tuulemaan. Pikajuoksija Lotta Kemppinen passitti Sisko Hanhijoen yli 30 vuotta vanhan Suomen ennätyksen historiaan, ja korkeushyppääjä Ella Junnila otti nimiinsä myös lajinsa sisäratojen SE:n.

Kemppinen juoksi Helsingissä 60 metriä aikaan 7,19. Takavuosien pikajuoksutähden Hanhijoen nimissä ollut halliennätys parani sekunnin sadasosalla. Hanhijoki juoksi 7,20 hallikaudella 1990.

– Ajattelin, että on mahdollisuus juosta 7,18–7,22:n väliin, jos menee hyvin. Tosi upea juttu tämä, Kemppinen iloitsi Urheiluliiton tiedotteessa.

Helsingin IFK:ta edustavan Kemppisen aiempi 60 metrin ennätys oli 7,28. Ennätysvauhdista huolimatta hänelle jäi parannettavaa.

– Vaikka kuinka monta vuotta olen lähtenyt telineistä, niin siinä on aina pientä säätöä. Horjahdin pikkuisen tuossa juoksussa, mutta se ei haitannut, kun juoksu muuten meni hyvin, Kemppinen sanoi.

Kemppinen ja hänen valmentajansa Mervi Brandenburg osasivat odottaa huippuaikoja. Juoksija on saanut siirrettyä kohentuneet voimatasonsa juoksuun, ja tekniikan parantamisessa kaksikko on saanut apua Mikael Ylöstalolta.

Kemppisen ennätysaika sijoittuu tämän vuoden maailmantilastossa 11:nneksi ja Euroopan tilastossa viidenneksi. Se lupaa hyvää maaliskuun alussa Puolan Torunissa kisattaviin EM-hallikilpailuihin.

Junnila yritti olympiarajaa

Junnila oli SE-tahdissa Tukholmassa, kun hän ponnisti yli 192 sentin korkeudessa olleen riman. Aiempi sisäratojen SE 191 oli Linda Sandblomin nimissä.

Tampereen Pyrintöä edustava Junnila ylitti SE-korkeuden kauden ensimmäisessä hallikilpailussaan. Hän yritti kolmesti myös 196:sta, joka on Tokion olympiaraja.

– Noihin 196:n yrityksiin olin ihan tyytyväinen. Hyppääminen oli tasaista suorittamista. Oli hyvä luottamus omaan hyppyyn, Junnila kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Ulkoradoilla hänen Suomen ennätyksensä on 195.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut