Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Jasmi Joensuu sivusi Falunin kymmenettä sijaansa, Verneri Suhonen hiihti kymmenenneksi – "Ehkä elämäni paras hiihtopäivä"

Kaksi nuorta suomalaishiihtäjää hiihti uransa parhaisiin sijoituksiin maastohiihdon maailmancupissa, kun Jasmi Joensuu ja Verneri Suhonen ylsivät kymmenenneksi Ulricehamnin sprintissä Ruotsissa.

Ennen Ulricehamnin kisaa Suhosen uran paras sijoitus maailmancupissa oli 16:s vapaan hiihtotavan sprintistä Sveitsin Davosista 14. joulukuuta 2019.

– Ehkä elämäni paras hiihtopäivä, Suhonen kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Joensuu sivusi Ulricehamnin viikon takaista sprinttisijoitustaan, sillä hän oli Falunissakin kymmenes.

Vapaalla hiihtotavalla finaalipaikat eivät kuitenkaan olleet lauantaina suomalaisille realismia, sillä välierissä Joensuu, 24, ja Suhonen, 23, olivat eränsä viidensiä.

Ruotsin juhlapäivä

Lauantai oli Ruotsin juhlapäivä, sillä naisten sprintissä ruotsalaiset ottivat kaksoisvoiton ja miesten finaalin vei nimiinsä Oskar Svensson.

Naisissa sinikeltaiset julivat, vaikka tällä kaudella neljä maailmancupin sprinttiä voittanut Linn Svahn kaatui puolivälierässä. Ykköseksi hiihti cup-uransa ensimmäisen henkilökohtaisen voiton ottanut Maja Dahlqvist ennen Johanna Hagströmiä.

– Tuntuu todella hyvältä, Dahlqvist sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n haastattelussa, kun Oberstdorfin MM-kisojen sprinttiin on vajaat kolme viikkoa.

Saksassa sprintin maailmanmestaruus ratkotaan perinteisellä hiihtotavalla.

Svahn manasi, että hiihti ahtaassa erähiihdossa sellaisiin asemiin, joista kaatui nurin. Hän syytti vain itseään.

– Ärsyttää todella paljon. Sprintissä on usein ahdasta, joten oli ihan tarpeetonta ajautua sellaiseen tilanteeseen, missä voi tulla ongelmia, Svahn sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

Svenssonille sprinttivoitto oli toinen tällä kaudella, sillä hän oli paras myös Val di Fiemmessä tammikuun alussa Tour de Skin sprintissä.

Toiseksi hiihti Venäjän Gleb Retivih ja kolmanneksi kauden aiempia vapaan hiihtotavan sprinttejä hallinnut Italian Federico Pellegrino.

Mäen kisavire kääntyi

Suomalaisittain sprintti näytti etenkin miesten aika-ajon jälkeen komealta, kun neljä hiihtäjää eteni erävaiheeseen ja heistä Joni Mäki aika-ajon ykkössijalta. Mäen kisapäivä päättyi kuitenkin pettymykseen, sillä hän karsiutui heti ensimmäisessä erävaiheessa.

Joensuun ja Suhosen hiihdot olivat plussaa, ja merkkipaalun uralleen sai myös Anni Alakoski, joka sai 30. sijallaan ensi kertaa maailmancupin pisteen.

Suomalaismiehistä pisteille hiihtivät Suhosen lisäksi Mäki (13:s), Lauri Vuorinen (18:s) ja Juuso Haarala (27:s).

Sunnuntaina Ulricehamnissa hiihdetään vapaan hiihtotavan pariviestit.