Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mittasuhteet ihmetyttävät: Messilän Bike Parkista käyty kiivasta keskustelua

Alamäkipyöräilijöiden Bike Parkin sopimuksen yllättävä irtisanominen Messilästä aiheutti verkossa vilkasta keskustelua. Messilän päätös on kerännyt runsaasti kritiikkiä pyöräilyharrastajilta, ja heistä osa on pohtinut, ettei Messilään huvita mennä enää talvisinkaan.

Rinnepäällikkö Sami Mattiniemi on seurannut keskustelua tapahtuneesta, mutta ei ole itse halunnut lietsoa sitä enää enempää kommentoimalla. Messilä on saanut palautetta asiasta puhelimitse ja Facebookissa. Mattiniemeä harmittavat suutuspäissään kirjoitetut syytökset, joiden mukaan Messilän hissit eivät olisi turvallisia.

- Hissit huolletaan ja tarkastetaan Messilässä viranomaismääräysten ja lakien mukaan vuosittain, jotta kaikki ovat turvallisia, Mattiniemi painottaa.

Bike Parkissa yrittäjänä toimineen pyöräilyseura Retkikunnan Juho Sipilä on ihmetellyt asian saamia mittasuhteita. Hän toivoo, että tilanne olisi hoitunut rauhanomaisemmin.

- Valitettavaa että on mennyt näin. Mutta jos yllätyksenä ilmoitetaan toiminnan loppumisesta, niin meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ilmoittaa, että asia meni näin.

Sipilän mukaan he eivät kuitenkaan liity sosiaalisessa mediassa olleeseen kampanjointiin millään tavalla.

Hän ymmärtää toisaalta, että kun nuoret, räväkän lajin harrastajat laukovat mielipiteitään, voivat näkemykset olla aika värikkäitä.

Keskustelua Messilän alamäkipyöräilyn tulevaisuudesta on pitänyt yllä muun muassa entinen maastopyöräilyn ammattilainen Antti-Pekka Laiho.

Hän aloitti pian sulkemispäätöksen Messilä - Let us ride -Facebook-sivun, jossa yritettiin löytää keinoja toiminnan jatkumiseksi.

Mattiniemi ja Sipilä kiittelevät Laihon pyrkimystä edistää asiaa.

- Ihan positiivista se on ollut, että ulkopuolinen taho hakee neutraalia lähestymistapaa, Mattiniemi sanoo.