Motocrossin kuninkuusluokka MXGP järjestetään KymiRingillä elokuussa 2020

Motocrossin MM- ja EM-sarjoja ajetaan KymiRingillä reilun vuoden päästä. plou

Maailman parhaat motocross-kuskit kisaavat KymiRingillä ensi vuonna elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kansainvälinen Moottoripyöräliitto FIM ja motocrossin MM-sarjan promoottori Youthstream ovat julkistaneet motocrossin MM- ja EM-sarjojen alustavan kilpailukalenterin vuodelle 2020. Suomen osakilpailu ajetaan 29.–30. elokuuta 2020 KymiRingin alueelle rakennettavalla MXGP-radalla.

– Ajankohta Suomen osakilpailulle on toiveidemme mukainen. Parhaimmassa tapauksessa juurikin tässä vaiheessa kautta ratkaistaan eri sarjojen mestaruudet ja loppusijoitukset, kertoo tiedotteessa Lahti Eventsin projektijohtaja Jesse Kiuru.

Youthstream ja Lahti Events allekirjoittivat järjestämissopimuksen kesäkuussa.

Kaikki pääluokat mukana

Suomen MXGP-viikonloppu on yksi kilpailukauden vilkkaimmista, sillä radalla nähdään peräti viiden luokan, MXGP-, MX2-, EMX250-, EMX125- ja WMX-luokkien osakilpailut.

MXGP on motocrossin kuninkuusluokka, jossa kilpaillaan kuutiotilavuuksiltaan suurimmilla pyörillä. MX2-luokka on tarkoitettu alle 23-vuotiaille ajajille ja luokan pyörät ovat enintään 250-kuutioisia. WMX-luokka on motocrossin naisten MM-sarja. Näissä kolmessa luokassa kilpaillaan ajajien ja valmistajien maailmanmestaruudesta.

EMX250- ja EMX125 -luokissa kilpaillaan puolestaan Euroopan mestaruuksista. EMX250 on tarkoitettu alle 23-vuotiaille ajajille, ja siinä ajetaan nelitahtimoottorisella enintään 250-kuutioisella kalustolla. EMX125 on rajattu alle 17-vuotiaille ajajille, jotka kisaavat kaksitahtimoottorisilla 125-kuutioisilla motocrosspyörillä.

Pääluokassa MXGP:ssä kilpailee suomalainen Ice1Racing-talli. EM-luokkien ansiosta KymiRingillä nähdään myös paljon suomalaisia ajajia.

– On suuri kunnianosoitus Youthstreamiltä ja FIM:ltä, että saamme esitellä motocrossia koko komeudessaan jo ensimmäisenä vuotena, kun mukana ovat kaikki Euroopassa ajettavat pääluokat, Jesse Kiuru kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.