Hollolassa rakennetaan 18 metriä korkeaa jättivallia

Nykyisen meluvallin takana tehdään jo uutta jättivallia, josta tulee tuplasti nykyistä korkeampi. Katja Luoma

Juha Hölttä

Hollolassa sijaitsevan Hälvälän haulikkoradan ympäristöluvan ehtona oli, että sen ympärille rakennetaan peräti 18 metriä korkea meluvalli.

Maansiirtotyöt jättivallin rakentamiseksi aloitettiin jo viime kesänä, mutta sen valmistuminen vie vielä muutaman vuoden.

Hälvälässä järjestetään 13.–22. elokuuta haulikkolajien maailmancup. Niihin mennessä nykyinen suojavalli päällystetään uudestaan ja tuplasti korkeammalle kohoavaa uutta meluvallia rakennetaan samanaikaisesti nykyisen taakse.

– Meluvallin korotukseen ei ole mahdollista käyttää saatua tukea, sillä se on tarkoitettu ainoastaan liikuntapaikkarakentamiseen eli suorituspaikkojen kunnostukseen, sanoo projektipäällikkö Antti Virolainen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Ratayhdistykselle veikkausvoittovaroista 50 000 euroa haulikkoradan peruskorjaukseen.

Kisoja varten on rakennettu kaksi uutta skeet-rataa, jotka odottavat vielä ensi viikolla asennettavia sähköjä. Lisäksi ratojen väliseinät on päällystetty uudestaan sekä hankittu radoille uusia tulostauluja, heittimiä ja muuta tekniikkaa, jotta radat vastaavat kansainvälisen liiton vaatimuksia.

Haulikkoratoja on kunnostettu esimerkiksi uusin ampumapaikat suojaavin katoksin. Katja Luoma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Selän kisojen toinen päivä, auringonpaistetta ja suomalaismenestystä - katso kuvat
 2. Iivo Niskanen oli jälleen perinteisen hiihtotavan valtias
 3. Opasteiden uupuminen kummastutti Salpausselän kisoihin suuntaavia ulkopaikkakuntalaisia: "Keskustassa oli pari opaskylttiä, mutta aika vähän kisat näkyvät kaupungin ulkopuolella"
 4. "Riidat ovat aina hankalia puolueille", sanoo tutkija – Siksi puoluejohdon pitäisi saada PS:n ja nuorisojärjestön "sotku siivottua äkkiä pois päiväjärjestyksestä"
 5. Kipeytyvätkö ranteesi helposti? Heikot ranteet ovat nykyihmisen vitsaus – katso fysioterapeutin vinkit ranteiden vahvistamiseen
 6. Tekninen vika ruuhkautti Salpausselän lipunmyynnin aamupäivällä, toimii nyt jo normaalisti
 7. Pärmäkoski lykki kolmanneksi Salpausselällä lopun kompuroinnista huolimatta – peräti kahdeksan suomalaisnaista ylsi pisteille
 8. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 9. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 10. Turkin Erdoganin mukaan raja on auki – Kreikka kertoo estäneensä 4 000 siirtolaisen saapumisen maahan
 11. Herolalle ja Hirvoselle jäi kirittävää ladulla yli kaksi minuuttia
 12. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 13. Lukijalta: Lanun puisto ja Kariniemi kuuluvat lahtelaisille, eivät pienelle asukasjoukolle
 14. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 15. Lulu Ranne: Huonon sisäilman uhrien oikeusturvaa on kehitettävä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.