80-vuotias Lahden Ratsastajat juhlii juhlavuotta järjestämällä erilaisia kilpailuja

Takkulassa järjestettävissä kisoissa pääsevät kilpailemaan myös ratsastuskoulun oppilaat. Perjantaina vauhdissa olivat Aada Partanen ja Miranda. Katja Luoma

Suvi Lempinen

Aada Partanen viilettää Mirandalla hienon puhtaan radan 70 senttimetrin esteillä. Takkulan ratsastuskoulun 16-vuotias poni on opettanut useita ratsastajia lajissa alkuun ja vähän pidemmällekin.

– Se on kiltti ja energinen ja syttyy kisoissa, 13-vuotias Aada Partanen kertoo.

Hän on ratsastanut Takkulassa jo seitsemän vuotta ja perjantaina oli yksi kohokohdista, ratsastuskilpailut.

– Yritän kilpailla aina, kun täällä on kisat. Niissä tulee painetta, kun on paljon hevosia ja ihmisiä. Jos onnistuu, tulee hyvä mieli.

Perjantaina nollaradalla pääsi jaetulle ensimmäiselle sijalle.

Osallistujamäärä lähtenyt taas nousuun

Lahden Ratsastajat (LR) juhlii viikonloppuna 80-vuotista taivaltaan isännöimällä estekilpailuja. Perjantaina kilpailtiin pienissä luokissa seuratasolla, ja viikonlopun aikana Takkulassa hypätään aluetason lisäksi pitkästä aikaa kansallisella tasollakin eli nykyisellä kolmostasolla. Pääluokka on sunnuntainen Takkulan Tuoppi, jossa esteet nostetaan 130 senttimetrin korkeudelle.

LR:n puheenjohtaja Tarja Kovasiipi kiittää kaupungin 5 000 euron tukea 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumien järjestämiseen. Kolmostason kisoissa taloudellinen riski on suurempi kuin alemmilla tasoilla, mutta tuen avulla seura pystyy järjestää juhlavuonna urheilullisesti isommat kilpailut. Etelä-Suomeen on tullut viime vuosina isoja talliyrityksiä, jotka järjestävät suosittuja ratsastuskilpailuja. Sen seurauksena Takkulassa kilpailijamäärät laskivat aluksi selkeäksi.

– Se on sääli, koska jos emme pysty tarjoamaan kilpailuja ratsastajille edes alemmilla tasoilla, ei tule isompien luokkien ratsastajia, Tarja Kovasiipi muistuttaa.

Kilpailijat vaativat olosuhteilta ja palveluilta yhä enemmän. Takkulassa ratsastuskentän pohjaa on kunnostettu, ja ainakin toissaviikonloppuna, LR:n 80-vuotiskoulukisoissa, kenttä sai kehuja. Seuran haaste on kuitenkin pitää kaikki paikat kunnossa pienellä budjetilla.

Tänä vuonna kilpailijamäärä on noussut jälleen hieman. Viikonlopun estekisoissa nähdään yli 280 suoritusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut