"Muutama napsu lisää ja saavutamme tavoitteet" – Matti Klinga jatkaa FC Lahdessa

"Sähäkkä ja aggressiivinen" kärkimies Eliécer Espinosa tulee Lahteen TPS:sta. FC Lahdella on koossa 18 pelaajasopimusta.

Vuonna 2019 kotikaupunkiinsa palannut Matti Klinga jatkaa FC Lahden riveissä ainakin tulevan kauden. Juha Peurala

ESS

FC Lahti ja keskikenttäpelaaja Matti Klinga ovat tehneet vuoden jatkosopimuksen. Lahtelainen Klinga on 26-vuotias ja 175-senttinen. Klinga pelasi viime kaudella FC Lahdessa 16 Veikkausliiga-ottelua.

FC Lahti julkisti torstaina myös toisen pelaajasopimuksen, kun viimeiset kaksi kautta Turun Palloseuraa edustanut kolumbialaishyökkääjä Eliécer Espinosa muuttaa Lahteen. Sopimus kattaa tulevan kauden. Espinosa on 24-vuotias 176-senttinen viimeistelijä.

Matti Klinga debytoi FC Lahdessa jo kaudella 2011 ja oli suuressa roolissa viemässä joukkuetta Ykkösen voittoon ja nostamassa seuraa liigaan. Hänen Veikkausliiga-debyyttinsä tapahtui seuraavana vuonna FC Lahden paidassa.

Minä ja koko joukkue haluamme parantaa viime kaudesta.

Keskikenttäpelaaja Matti Klinga

Klinga voitti FC Lahdessa liigapronssia kaudella 2014. Hän on pelannut liigaa myös HJK:ssa sekä SJK:ssa ja palasi Lahteen kaudeksi 2019. Yhteensä koossa on 205 liigaottelua, joissa hän on tehnyt kymmenen maalia.

– Minulla on hyvät fiilikset sopimuksesta. Pääsen jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäimme. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa, ja joukkue näyttää jo nyt hyvältä. Runko on tuttu ja sen päälle on hyvä rakentaa, Klinga sanoo FC Lahden tiedotteessa.

– Minä ja koko joukkue haluamme parantaa viime kaudesta ja mennä eteenpäin. Kaikessa voi tulla paremmaksi. Viime kauden pohjat ovat hyvät, joten muutama napsu lisää ja saavutamme tavoitteet, Klinga kertoo.

FC Lahti pestasi suomalais-kanadalaisen hyökkääjän

Eliecer Espinosa lupaa tuoda FC Lahden joukkueeseen iloa ja paljon maaleja. FC Lahti

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli pitää Klingaa tärkeänä osana joukkuetta. Zenelin mukaan Klinga on esimerkillinen ammattilainen ja joukkuepelaaja.

– Klingalla on kyky nähdä peliä, ja hän kykenee tekemään peliä edistäviä ratkaisuja. Meillä on hyökkäyksessä nälkäisiä kavereita, joille Klinga pystyy toimittamaan palloa. Myös joukkueen jatkumo on tärkeää. Klinga tuntee jo pelaajat, joten yhteyttä ei tarvitse rakentaa alusta, arvioi Zeneli tiedotteessa.

Espinosaa päävalmentaja pitää sähäkkänä ja aggressiivisena pelaajana ja uskoo tämän tuovan lahtelaishyökkäykseen uusia ulottuvuuksia.

– Hän todisti kaksi kautta sitten tasonsa Ykkösessä, ja nyt hänellä on mahdollisuus todistaa se ylempänä. Espinosa on maalintekijä, kuvaa Zeneli.

Espinosa saapui Suomeen kaudella 2018 Klubi 04:n riveihin. Kaudella 2019 hän siirtyi Turun Palloseuraan ja iski Ykkösessä komeat 18 osumaa. Viime kausi TPS:ssa päättyi loukkaantumiseen ensimmäisessä liigaottelussa.

– Tavoitteenani on ensinnäkin ottaa oma paikkani tästä joukkueesta ja auttaa joukkuetta menestymään. Tuon joukkueeseen iloa ja paljon maaleja, Espinosa lupaa.

Jalkapallo

FC Lahden sopimuspelaajat

FC Lahdella on tällä hetkellä koossa 18 pelaajasopimusta:

Kari Arkivuo, Jasin Assehnoun, Jean-Christophe Coubronne, Henri Eninful, Eliécer Espinosa, Lassi Forss,

Loorents Hertsi, Viljami Isotalo, Matti Klinga, Timi Lahti, Pyry Lampinen, Antonio Reguero,

Arlind Sejdiu, Joona Tiainen, Mikko Viitikko, Eemeli Virta, Altin Zeqiri, Kristian Yli-Hietanen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut