19-vuotias Altin Zeqiri siirtyy Espoosta FC Lahteen

19-vuotias Altin Zeqirin sopimus FC Lahden kanssa jatkuu kauden 2021 loppuun. Taneli Okkonen

Juha Hölttä

FC Lahti ja nuori Altin Zeqiri ovat tehneet kauden 2021 loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös vuoden optio. Zeqiri siirtyy Lahteen yhteistyöseura FC Espoosta. Hänen kasvattajaseurojaan ovat Espoon lisäksi EBK ja FC Honka.fc lahti

Zeqiri on 184-senttinen laituri. Hän on ollut tutustumassa FC Lahteen useamman kerran yhteistyöseuratapahtumien kautta. Tällä kaudella juuri 19 vuotta täyttänyt Zeqiri on pelannut FC Espoon paidassa miesten Kakkosta. Seitsemässä ottelussa on syntynyt neljä maalia. Zeqirin vahvuuksia kentällä ovat etenkin nopeus ja juoksuvoima. Lisäksi hän pystyy ohittamaan puolustajia haastamalla.

– Zeqiri on ollut ennenkin täällä ja olisin halunnut hänet jo talvella tänne. Hän on mennyt Espoossa eteenpäin ja myös muut seurat olivat kiinnostuneita hänestä. Zeqiri on erittäin juoksuvoimainen pelaaja. Hän pystyy myös ohittamaan puolustuspään pelaajia haastoillaan, sanoo FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä FC Lahden tiedotteessa.

– Pitkä sopimus takaa sen, että voimme edetä rauhassa hänen kanssaan, mutta Zeqiri on ennakkoluuloton ja hänellä on kova työmoraali, joten uskon, että hänestä on iloa jo tämän kauden aikana. Hän pelaa vielä muutaman pelin FC Espoossa, jonka jälkeen katsomme tilannetta. Hän pystyy pelaamaan kaikkia paikkoja hyökkäyspäässä. Espoossa tehdään hyvää juniorityötä ja nyt me pääsemme jälleen jalostamaan yhteistyöseuramme FC Espoon pelaajaa eteenpäin urallaan, Ristilä kertoo.

Tavoitteet korkealla

Zeqiri itse on innoissaan sopimuksesta. Hän kertoo, että seura on tuttu ja FC Lahdessa on hänelle paljon tuttuja pelaajia. Hänen tavoitteensa ovat korkealla, mutta Zeqiri haluaa edetä askel kerrallaan.

– On tosi kiva olla täällä. Ympäristö on tuttu ja joukkueessa on monia tuttuja pelaajia. Minun alkukauteni FC Espoossa oli hyvä ja nousin Kakkosen maalipörssissä jo toiseksi. Vahvuuksiani kentällä ovat yksi-vastaan-yksi -tilanteet ja pystyjuoksut, mutta myös maalinteko onnistuu. Ensimmäisenä pitää tietysti voittaa paikka avauskokoonpanossa, mutta tavoitteenani on päästä urallani eteenpäin, Zeqiri naulaa.

Zeqiri harjoittelee FC Lahden kanssa, mutta pelaa ainakin vielä muutaman ottelun FC Espoon kanssa. Lahdessa hän saa numeron 24.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Trion K-Supermarketin loppuminen yllätti asiakkaat ja Lahden elinkeinojohdon – "Ensimmäinen ajatus oli, että miksi?"
 2. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 3. Lahden Okeroisten liittymän viereen voi syntyä yli 200 työpaikkaa, tontti myös uudelle huoltamolle
 4. VR aikoo sulkea Lahden rautatieaseman palvelupisteen
 5. Heinolan uudet näköalaportaat johtavat rannasta ylös Harjulle
 6. Hyvinvointiyhtymän yhtymäkokous: puheenjohtajaa ei taaskaan saatu valittua, turvavälit unohtuivat
 7. Iitissä kerätään nimiä adressiin: yli 1 200 vastustaa Iitin ambulanssin yöpäivystyksen lopettamista
 8. Miestä epäillään kahden poliisin murhan yrityksestä – Espoon Mäkkylässä oli sijoitettu räjähteitä asunnon ovelle
 9. Orimattilan johto laati päät yhdessä säästölistaa, mutta päätöksiä saadaan vasta kesäkuun alkupuolella
 10. Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius hakee Kiteen johtoon
 11. Terassilupaa on hakenut vasta parisenkymmentä ravintolaa Lahdessa - kaupunginjohtaja Timosen mukaan Lahti kuuntelee herkällä korvalla mahdollisia lisätilatoiveita terasseista
 12. Kysymys & vastaus: Noutoruokapakkaukset näkyvät katukuvassa – onko roskaaminen lisääntynyt Lahdessa?
 13. Suomi-sarja uudistuu – Giantsilla seitsemän pelaajasopimusta
 14. Onko myönteinen ajattelu hyvän ja menestyksekkään elämän tae? Asiantuntijoilla erilaisia näkemyksiä: "Tämä on itsepetosta", "positiiviset tunteet laajentavat ajatteluamme"
 15. Miljoonien lisätalousarvio valtuustoon Hollolassa, joukkoliikenteestä 500 000 euron lisälasku

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.