Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Riika ottaa vastuun miesten MM-jääkiekosta, toista kisaisäntää ei valittu – "Kaikki ovat nyt tehtyyn päätökseen tyytyväisiä"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt, että miesten tämän vuoden MM-kisat järjestetään kokonaan Latviassa. IIHF kertoi Twitterissä , että kisakaupunkina on Riika, eikä toista kisaisäntää valittu.

– Kaikki ovat nyt tehtyyn päätökseen tyytyväisiä, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kiteytti.

Aikana, jolloin terveyttä uhkaava koronapandemia varjostaa kaikkien urheilutapahtumien järjestämistä, Riika on ainoana MM-kaupunkina selkein vaihtoehto. IIHF:n harkinnassa oli, että toista MM-lohkoa isännöisi joko Slovakian Bratislava tai Tanskan Herning, molemmat tuttuja kisakaupunkeja viime vuosilta.

– IIHF antoi päätöksessään painoarvoa sille, että pandemian aikana pelataan yhdessä ja samassa paikassa. Se vähentää matkustamista, ja tarvittaessa koronakuplajärjestelyjen tekeminen on helpompaa, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi.

– Järkevä ratkaisu, vaikka ei oikeastaan vaikuta meidän kuvioihimme millään lailla. Vaikka toista lohkoa pelattaisiin toisessa maassa, jatkaisimme lohkopeliemme jälkeen joka tapauksessa Riiassa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi.

Tyhjille katsomoille?

Alun perin tämän vuoden MM-turnauksen järjestelyt piti jakaa Latvian ja Valko-Venäjän kesken. IIHF veti reilu viikko sitten kisaisännyyden pois Valko-Venäjän Minskistä maan entisestään huonontuneen ihmisoikeustilanteen takia.

IIHF:lle tarjoutuivat varteenotettaviksi maiksi jakamaan MM-järjestelyjä Riian kanssa Slovakian Bratislava ja Tanskan Herning. Herningissä järjestettiin miesten MM-turnaus 2018, Bratislavassa 2019.

Valko-Venäjän Minskissä pelattiin MM-kisat 2014.

IIHF ei ole vielä ratkaissut, otetaanko tämän vuoden MM-kisoihin yleisöä vai pelataanko turnaus tyhjille katsomoille.

Miesten MM-turnaus järjestetään 21. toukokuuta–6. kesäkuuta. Suomi on hallitseva maailmanmestari kahden vuoden takaa.

Naisten kisat siirtyvät, samoin alle 18-vuotiaiden miesten

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt siirtää naisten MM-kisat koronan takia pelattavaksi 6.–16. toukokuuta. Pelipaikkana pysyy Kanadan Halifax.

Naisten MM-turnaus piti alun perin pelata Kanadassa 7.–17. huhtikuuta.

Alle 18-vuotiaiden miesten tämän vuoden MM-kisat siirtyvät Yhdysvaltojen Michiganin osavaltiosta Texasin Dallasiin. Kisojen alkuperäinen ajankohta huhtikuulta muuttuu, kun IIHF:n päättämät pelipäivät ovat 26. huhtikuuta–6. toukokuuta.