Suomen nuorten MM-joukkueessa hiihtää useita maailmancupissa tällä kaudella kilpailleita

Joukkueeseen nimetyistä maastohiihtäjistä maailmancupin kilpailuihin on tällä kaudella osallistunut muun muassa Emmi Lämsä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten MM-kilpailut järjestetään 8.–14. helmikuuta Lahdessa ja Sotkamon Vuokatissa. Suomen joukkueeseen nimetyistä maastohiihtäjistä Siiri Kaijansinkko, Emmi Lämsä, Jasmin Kähärä, Petteri Koivisto, Remi Lindholm ja Alexander Ståhlberg ovat osallistuneet tällä kaudella maailmancupin kilpailuihin.

Lappeen Riennon Kaijansinkko ja Norrvalla Ski Teamin Ståhlberg hiihtävät Vuokatissa alle 20-vuotiaiden sarjoissa. Mikkelin Hiihtäjien Kähärä, Visa Ski Team Kemin Lämsä, Puijon Hiihtoseuran Koivisto ja IF Minkenin Lindholm kilpailevat alle 23-vuotiaiden sarjoissa.

Myös varaurheilijaksi alle 23-vuotiaiden naisten joukkueeseen nimetty Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen on kilpaillut tällä kaudella maailmancupissa.

– Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue. Tavoitteena on palata mitalikantaan, joukkueenjohtaja ja alle 23-vuotiaiden valmentaja Jussi Simula tiivisti.

Vuosi sitten MM-mitalit ratkottiin Saksan Oberwiesenthalissa, mutta Suomen parhaaksi sijoitukseksi jäi tuolloin vielä alle 20-vuotiaiden sarjassa hiihtäneen Kähärän sprintin kuudes sija.

Aikuisten maajoukkueessakin nähdyistä hiihtäjistä Anita Korva ja Eveliina Piippo mahtuisivat ikänsä puolesta vieläkin alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuihin, mutta Piippo toipuu selkäleikkauksesta, eikä Korvaa ole nähty kansainvälisillä kisaladuilla tällä kaudella.

Mäkihypyn ja yhdistetyn mitalit ratkaistaan Lahdessa. Suomen mäkijoukkueeseen kuuluvat muun muassa Lahden Hiihtoseuran Mico Ahonen ja Arttu Pohjola. Yhdistetyn joukkueen kärkiurheilija on Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen, joka nappasi tammikuussa Val di Fiemmessä miesten maailmancupin kilpailun 22. sijan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut