Sara Kuivisto hätyytteli Suomen ennätystä 1 500 metrillä

Sara Kuivisto ja Joonas Rinne antoivat vauhdikkaat näytteet kunnostaan sunnuntaina Helsingissä järjestetyissä yleisurheilun hallikisoissa. Kuivisto voitti naisten 1 500 metrin juoksun kauden kärkiajalla 4.11,92, joka uupuu vain kolme sekunnin sadasosaa Sandra Erikssonin Suomen ennätyksestä.

Rinne voitti samalla matkalla miesten kilpailun ennätyksellään 3.44,57, jolla hän nousi Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kuudenneksi.

Kuivisto lähti matkaan ilman aika-tavoitetta, mutta tiesi pystyvänsä hyvään lopputulokseen.

– Ei ollut mitään ennakko-odotuksia. Tulin vaan juoksemaan. Aika ei kuitenkaan ollut yllätys. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, Kuivisto kommentoi juoksua Urheiluliiton tiedotteessa.

Juoksijoiden apuna oli valojänis.

– Se teki juoksusta vähän rennompaa, Kuivisto kertoi vauhdintarkkailua helpottavasta apuvälineestä.

Kuiviston on tarkoitus huipentaa hallikausi Torunin EM-hallikilpailuihin maaliskuussa. Hallikisojen päämatka on viime kesän tapaan 800 metriä, jonka EM-rajan Kuivisto rikkoi jo viime kesänä.

Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist sijoittui 1 500 metrillä toiseksi halliennätyksellään 4.19,16.

Rinne alitti EM-rajan

Rinne tavoitteli miesten kilpailussa EM-rajaa 3.45,00 ja onnistui. Samalla hänestä tuli 12 vuoteen ensimmäinen suomalaisjuoksija, joka on kyennyt 3.45:n alitukseen 200 metrin halliradalla.

– Hallitun oloinen juoksu. Viimeisellä kierroksella meinasi alkaa painaa, mutta sain pidettyä vauhtia yllä, Rinne tiivisti juoksun.

Toiseksi ja kolmanneksi juoksivat Santtu Heikkinen halliennätyksellään 3.51,53 ja Konsta Hämäläinen ennätyksellään 3.51,59.

HKV:n Anni Siirtola kohensi ennätystään naisten 60 metrin aitajuoksussa. Ajallaan 8,15 hän selvitti myös EM-hallikisojen tulosrajan 8,25 ja nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

– Lähtö meinasi mennä niin sanotusti reisille. Siihen nähden olen tyytyväinen, Siirtola kertoi.

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut