Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Latuvauhti mietityttää hyppykuntoaan löytänyttä Herolaa – "Hiihtokisasta jäi aika huono maku"

Yhdistetyn Ilkka Herolan kunto nousee sitä mukaa kun pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat Saksan Oberstdorfissa helmikuun viimeisellä viikolla lähestyvät.

Herola sijoittui lauantaina kolmanneksi miesten maailmancupin kilpailussa Itävallassa. Hän hävisi Seefeldissä voittaneelle Norjan Jarl Magnus Riiberille 34,5 sekuntia.

Toinen oli Herolan runsaalla sekunnilla voittanut Japanin Akito Watabe. Riiber johti kilpailua mäkiosuuden jälkeen ennen Watabea ja Herolaa.

Herola on viime aikoina osoittanut normaalikokoisissa mäissä hyvää hyppykuntoa. Hän oli perjantain kisassa Seefeldin HS109-mäessä viides ja lopputuloksissa neljäs.

– Tänään oli oikein hieno päivä, kokonaisuutena mahtava tulos. On mukava jatkaa, kun ollaan kärkikamppailuissa mukana, Herola kertoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Hän sijoittui maailmancupissa kolmen parhaan joukkoon viimeksi tammikuun puolivälissä. Lauantaina maailmancupissa kahdeksanneksi kivunnut Herola oli tuolloin toinen Italian Val di Fiemmessä.

"Mikä siinä oikein maksaa"

Lauantain 10 kilometrillä Herola hiihti yli puoli minuuttia edellään ladulle lähteneen Wataben kiinni jo reilun 3,5 kilometrin jälkeen. Japanilainen ei kuitenkaan pudonnut kyydistä ja oli vahvempi loppukirissä.

Hiihtokunto mietityttää Herolaa hieman. Hän oli mäessä kolmas, mutta hiihtovauhdissa vasta 14:s.

– Hiihtokisasta jäi aika huono maku. On itsellekin arvoitus, mikä siinä oikein maksaa. Onko kehontilassa jotain häikkää, vai valitsinko väärän suksen kisaan? Herola aprikoi.

Silti hän lähtee viikonlopun kolmen yhdistelmäkisan rupeamassa sunnuntain päätöskilpailuun hyvistä hyökkäysasemista, reilu puoli minuuttia kärjestä eli maailmancupia johtavasta Riiberistä. Hiihtomatka on sunnuntaina Seefeldin laduilla 15 kilometriä, jonka aikana ehtii tapahtua paljon.

– Olihan kelikin tänään erikoinen ja haastava. Ei varmaan kannata yhden kisan jälkeen tehdä liikaa johtopäätöksiä, Herola pohti vielä lauantaita.

Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen ymmärsi Herolaa.

– Täällä on todella haastavia kelejä. Välillä sataa lunta, välillä vettä. Tuulee, ja tuulet ovat vaihtuneet. Monenlaista asiaa voi viikonlopun aikana tapahtua, joten tuuriakin tarvitaan, Kukkonen sanoi.