Alex Campbellin korvaaja löytyi nopeasti – Lahti Basketball värväsi Nijall Pearsonin

ESS

Lahti Basketball löysi nopeasti korvaajan Alex Campbellille, joka purki sopimuksensa ja palasi kotimaahansa perhesyistä. Uutena pelaajana LaBan miehistöön liittyy 23-vuotias Nijal Pearson loppukauden sopimuksella.

Pearson on 195-senttinen takamies. Hän on edustanut viimeksi ranskalaista Roannea, jossa hän pelasi kovatasoisessa Pro A -sarjassa yli 20 minuutin ottelukeskiarvolla seitsemän ottelua. Pearsonin ja Roannen tiet erkanivat 21. tammikuuta.

LaBan päävalmentaja Pieti Poikola esitti tiedotteessa kiitoksensa, että seura sai haastavassa taloudellisessa tilanteessa nopeasti hankittua laadukkaan korvaajan Campbellille. Poikola keräsi Pearsonista taustatietoa Strasbourgissa valmentavalta Lassi Tuovilta sekä Roannen sisältä joukkueen apuvalmentajalta.

– Nijalin hyökkäyksen osaamisskaala on kuin tehty meidän pelipaikattomaan konseptiimme. Hän on loistava avoimella kentällä, hyvä syöttäjä, kohtuullisen hyvä kaukoheittäjä, erinomainen puolimatkan heittäjä, pystyy ajamaan molemmilla käsillä ja viimeistelee vahvasti kontakteissa, Poikola kuvaili.

– Ranskan liiga on NBA:n jälkeen yksi fyysisimmistä, ja pärjääminen siellä kertoo miehen tuovan meille viime peleissä kateissa ollutta kovuutta ja fyysisyyttä.

Pearson saapuu Lahteen tulevan viikon alussa.

LaBan ja Alex Campbellin tiet eroavat: "Ymmärrän hyvin Alexin valintaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut