FC Lahti pestasi suomalais-kanadalaisen hyökkääjän

Kristian Yli-Hietanen siirtyy Kuhnureihin Tampereen Pallo-Veikoista.

ESS

FC Lahti on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Kristian Yli-Hietasen kanssa. Yli-Hietanen, 24, pelasi viime kaudella Kakkosessa Tampereen Pallo-Veikoissa, jossa hän teki kahdeksassa ottelussa kolme maalia.

Yli-Hietasella on Suomen lisäksi Kanadan kansalaisuus. Hän aloitti jalkapalloilun juniorina Ilveksessä, mutta muutti pian perheensä kanssa Kanadaan, missä hän juniorivuosien jälkeen jatkoi pelaamista yliopistosarjoissa.

FC Lahteen Yli-Hietanen päätyi hiukan sattuman kautta. Hän muutti Lahden seudulle Vierumäen-opintojensa vuoksi ja hakeutui ensin Lahden Reippaan testiin. Sitä kautta hän päätyi FC Lahden päävalmentajan Ilir Zenelin tutkalle.

– Päädyimme tähän sopimukseen hyvällä yhteistyöllä Reippaan kanssa. Yli-Hietanen tuli Reippaaseen, ja keskustelin Reippaan päävalmentajan Tommi Kautosen kanssa, että Yli-Hietanen olisi katsomisen arvoinen kortti ylempänä. Testasimme häntä ja hän pelasi treenipelissä täyden ottelun. Näimme hänessä ominaisuuksia, joita meiltä puuttuu, ja pienellä hiomisella ominaisuudet saadaan liigatasolle, Zeneli selvittää FC Lahden tiedotteessa.

– Hän on keskushyökkääjä, joka osaa pelata selkä maaliin päin. Lisäksi hän sijoittuu kentällä hyvin sekä hyökätessä että puolustettaessa.

Yli-Hietanen on FC Lahden historian ensimmäinen pelaaja, jolla on Kanadan kansalaisuus.

FC Lahti pesi Lahden Reippaan - katso ottelun jälkitallenne tästä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut