Suomalaisammattilaiset tunnustellen liikkeelle – amatööreillä kulkee Messilän helteessä

Golf: Kanavagolfin Vääksyn Anna Backman haastajakiertueen kilpailun avauspäivän paras suomalainen.

Islannin Gudrun Björgvinsdottir on jaetulla piikkipaikalla avauspäivän jälkeen. Janne Tarmio

ESS

Venäjän Nina Pegova ja Islannin Gudrun Björgvinsdottir käyttivät Messilän aamupäivän ihanteelliset olosuhteet edukseen ja karkasivat torstain avauskierroksella naisten haastajakiertueen Suomen osakilpailun johtoon 67 lyönnin tuloksella (-5).

– Golf oli tänään helppoa. Löin vain palloa väylälle ja seuraavaksi griinille. Pallotkin rullasivat griineillä hyvin, 25-vuotias Björgvinsdottir iloitsi kierroksen jälkeen.

Björgvinsdottir oli mukana jo viime vuonna, jolloin teki hole in onen toisen kierroksen 15. reiällä.

Venäjän niin ikään 25-vuotias Pegova ehti lopettaa urakkansa hieman aikaisemmin. Nousu tuloslistalla oli komea, sillä urakka päättyi viiteen peräkkäiseen birdieen.

Suomalaisittain amatöörien päivä

Iltapäiväryhmät näyttivät jonkin aikaa uhkaavan kärkeä, mutta kuumuus tylsytti vähitellen useimpien haastajien parhaan terän.

Suomalaisista amatööreistä 16-vuotias Kerttu Hiltunen käväisi jo jaetulla kärkipaikalla, mutta menetti asemiaan viidellä viimeisellä reiällä.

Kanavagolf Vääksyn Anna Backman, toinen amatööri, nousi lopulta päivän parhaaksi suomalaiseksi 68 lyönnin kierroksella (-4).

– Oli aika rentoa peliä. Lähdin liikkeelle ilman suurempia odotuksia sain aikaiseksi ihan hyviä lyöntejä. Putteihini olen tyytyväinen, Backman kertoi.

Vettä kului paahtavassa helteessä runsaasti.

– Uusi pullo avattiin heti tilaisuuden tullen.

Suomalaisammattilaiset kyttäysasemissa perjantaihin

Aurinko paistoi torstaina nimenomaan suomalaisamatööreille. Tuloslistan kärkipäässä on peräti viisi amatööriä parhaan kierrostuloksen pelanneiden ammattilaisten edellä. Tuloksessa +1, jaetulla 18. tilalla, on Noora Komulaisen, Oona Vartiaisen ja Ursula Wikströmin muodostama kokenut kolmikko.

Vartiainen kertoi pitävänsä kilpailemisesta eräänlaista välivuotta, mutta lyöneensä palloa itse asiassa paremmin kuin viime kaudella. Hänen parhaat näyttönsä ovat vuodelta 2015, jolloin hän otti haastajakiertueella voiton ja sijoittui kerran kakkoseksi. Myös Wikström on onnistunut voittamaan, Suomessa kesällä 2017.

Yksi torstain onnistujista oli kymmenettä sijaa viime vuonna lopputuloksissa jakanut Emilia Tukiainen. Tuloskorttiin merkittiin neljä bogia, mutta niiden vastapainoksi kuusi birdieä.

– Kierros otti voimille enemmän kuin odotin. Oli paljon hyvää, ja vähän huonoakin. Puttaamiseeni olen tyytyväinen. Se on ollut yksi viime aikojen kehittämiskohteista.

Viime vuoden voittotulos oli -2, ja par’in rikkoi yhteistuloksissa ainoastaan kuusi pelaajaa. Tällä kerralla par’in on alittanut jo 13 pelaajaa.

Perjantaille odotetaan haastavampia lipunpaikkoja, mikä voi hieman hidastaa vauhtia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.