Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Finlandia-hiihtoon voi osallistua virtuaalisesti – itse tapahtuman järjestäminen yhä epävarmaa

Finlandia-hiihtoon voi osallistua pandemia-aikana virtuaalisesti, järjestäjät tiedottivat torstaina. Itse Finlandia-hiihdon järjestäminen on yhä epävarmaa koronatilanteen vuoksi. Virtuaalitapahtuman tarkoitus on antaa hiihdon ystäville mahdollisuus osallistua tapahtumaan haluamassaan paikassa itsenäisesti ja mahdollisimman turvallisesti.

Virtuaalitapahtumaan ilmoittaudutaan Finlandia-hiihdon nettisivuilta. Hiihdon voi suorittaa 20.2.–14.3. 2021. Matkoina on valittavissa lyhyempi vaihtoehto 10–20 kilometriä tai pidempi 30–65 kilometriä. Matka suoritetaan hiihtäen joko perinteisellä tai vapaalla hiihtotavalla.

Osallistumismaksu sisältää digitaalisen rintanumeron, tulosten käsittelyn sekä digitaalisen diplomin. Virtuaalihiihto ei ole kuitenkaan kilpailu eikä palkintoja jaeta.

Samalla voi osallista Worldloppet Virtual Racing Leagueen. Seitsemään eri Worldloppet-virtuaalitapahtumaan osallistuneet saavat tunnustukseksi Worldoppetin Virtual Racer -tittelin.

Finlandia-hiihdon järjestäjät neuvottelevat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja aluehallintoviraston kanssa massahiihtotapahtuman järjestämisestä. Järjestäjät ilmoittivat viime viikolla, että vielä ei ole tiedetä millä tavalla kilpailu järjestetään. Finlandia-hiihto on tarkoitus järjestää 27.–28. helmikuuta.

Finlandia-hiihdossa voidaan kilpailla, mutta kuntoilijoiden kohtalo on vielä epävarma – järjestäjät odottavat kuumeisesti avin linjauksia