Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Pihlström avitti Jokerit makeaan kirivoittoon

Jokerit kiri voittoon KHL-jääkiekkoliigassa, kun se löi kaukalossaan Sotshin 3–2. Kamppailun ilmentymänä erottui isäntien kaksi ensimmäistä maalia viimeistellyt Antti Pihlström. Sankarin viittaa sai myös ylleen kauden ensimmäisensä maalannut Henri Ikonen.

– Tärkeitä maaleja tämmöiset Pihlströmin kaksi ja Ikosen ensimmäinen. Tarvitsemme leveyttä, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Kaksi kotitappiota niskassaan Jokerit nousi pelissä johtoon vasta 45. minuutilla, kun Pihlström viimeisteli illan toisen osumansa ylivoimalla rebound-kiekosta. Osuma oli nelosketjussa puurtavalle laitahyökkääjälle kauden neljäs.

Maanantaina Jokerit koki tappion kotijäällään tehottomuuden takia, ja sama synti vaivasi sitä nytkin pitkään. Vasta Ikosen tekemä joukkueen kolmas maali vapautti peliä viimeiselle kymmenminuuttiselle, mutta vastustaja punnersi lähelle videotarkistuksen vaatineen osuman myötä.

– Ylivoima oli sekaisin, kun (Jordan) Schroeder puuttui siitä, se vei meiltä momentumia, Marjamäki taustoitti.

Pihlström ja Sotshi kuumat

Kotijoukkue etsi etsimistään osuvinta viisikkopeliään, paras energiakin näytti olevan kateissa. Mittelöä teki tasaiseksi sekin, että Sotshi puolusti takiaismaisen tiiviisti höntyilemättä hyökkäyksiin.

– Kun peli on tasan ja kolmanteen erään mennään, eikä oikein tunnetta saada mistään, niin joukkue kuitenkin käänsi pelin voitoksi – voiton arvo on iso, Marjamäki totesi.

Isäntäsikermä ehti missata kolme ylivoimapeliä onnistumatta maalinteossa, Sotshi iski ohjausosumalla heti ensimmäisestään 0–1.

Toisen jakson puolivälin taituttua Pihlström sai aikaan 1–1-tasoituksen. Pian Pihlström hankki uuden paikan, mutta nyt kiekko kävi vain maalin poikkiputkeen.

Hämmästyttävästi Pihlström on tehnyt neljästä maalistaan kolme Sotshin verkkoon.

– Joo, se lähti Sotshin lämmöstä, kun hän teki siellä 5–0-maalin, ja nyt sitten kaksi. Harmi ettei enää tällä kaudella pelata Sotshia vastaan, valmentaja Marjamäki naurahti.