Lattea päätös hienolle tammikuulle – Pelicans jäi tyhjin käsin KooKoota vastaan

KooKoo juhli kolmen maalin verran Lahdessa. Mirja Hussain
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

Pelicansin on hävinnyt jääkiekon Liiga-ottelussa KooKoolle maalein 1-3. Pelicansin ainoan maalin teki Miika Roine.

Pelicansin taistelu ei riittänyt viimeisessä erässä – katso nopeatempoiset kuvat illan KooKoo-ottelusta

1. erä

Erän alkua leimasi pelikatkojen vähäinen määrä. Ensimmäiset runsaat kuusi minuuttia mentiin lähes yhtä soittoa, mutta maalipaikoilla ei juhlittu.

Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 9.29 KooKoon Martin Bergerin jäähyn myötä. Pelicansin ylivoima oli kuitenkin vaisua, ja parhaat paikat avautuivat vieraille. Alivoimamaalia ei sentään tullut, mutta hiukan jäähyn päättymisen jälkeen helähti. KooKoo spurttasi Pelicansin ahnaan hyökkäämisen jälkeen vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi puolustaja Oskari Manninen venytti verkkoa tarkalla vedolla. Tilanne 0–1 ajassa 12.02.

Enteet jatkuivat lahtelaisittain huonona, kun pian takaiskumaalin jälkeen Waltteri Merelä passitettiin jäähyaitioon. Toisin kuitenkin kävi. KooKoon Kyle Platzer koomaili omassa kenttäpäädyssä, Sakke Hämäläinen haistoi kiekonriistopaikan ja tarjoili sitten Miika Roineelle, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitus alivoimalla.

Jäähyjä jaettiin tämän jälkeen vielä molemmille, mutta lisämaaleja ei nähty. Pelicansin Jasper Patrikainen torjui erässä seitsemän, KooKoon Victor Brattström viisi kertaa.

2. erä

KooKoo palasi johtoasemaan toisen erän alkajaisiksi. Pelicans-pakkipari Matias RajaniemiCasimir Jürgens oli pahasti vietävänä, kun Aleksi Ainali viimeisteli lähietäisyydeltä Joonas Odenin ja Samuli Ratisen tarjoilusta.

Ajassa 33.33 ihmeteltiin ja tarkasteltiin videolta yhtä kuluvan kauden erikoisimmista maalitilanteista. Kiekko oli päätynyt Pelicans-rysään kimmokkeena KooKoo-pelaajan luistimesta, kun Pelicans pelasi ilman maalivahtia vieraiden siirretyn rangaistuksen merkiksi. Pitkän palaverin jälkeen tuomaristo näytti ensin vieraille maalia, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio kääntyi: ei maalia, ja Pelicans ylivoimalle.

Lisämaaleja ei nähty, joten kolmanteen erään lähdetään tilanteessa 1–2. Pelicansin Patrikainen torjui toisessa erässä viisi kertaa. KooKoon Brattströmille torjuntoja kertyi yhdeksän.

3. erä

Pelicans pääsi päätöserässä pari kertaa lähelle maalintekoa, mutta vain lähelle. Erän avausminuutilla Casimir Jürgensin siniviivaveto muutti matkalla pelaajista suuntaa ja kilahti KooKoo-maalin tolppaan.

Lopussa kotijoukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia. Paras paikka siunaantui viimeisellä minuutilla Waltteri Merelälle, jonka vedon maalin nurkalta KooKoo-vahti Brattström torjui hienosti. KooKoo sai tilanteen purettua, ja ajassa 59.55 Ahti Oksanen viimeisteli keskialueelta tyhjiin loppulukemiksi 1–3.

Pelicans pelaa seuraavan kerran ensi tiistaina kotijäällään KalPaa vastaan. Joukkueen saldo oli kahdeksasta ottelusta kuusi kolmen pisteen voittoa ja kaksi tappiota. 

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut