KymiRingillä ajetaan motocrossin MM-sarjaa vuosina 2020–22

Moottoriurheilu: Tapahtumakonseptia kuvataan innovatiiviseksi, kunnianhimoiseksi ja kekseliääksi.

Motocrossin MM-sarja rantautuu Iitin KymiRingille vuonna 2020. Itä-Häme

Aleksi Sammalisto

Iitin Kausalassa sijaitsevan KymiRingin moottoriradan maastoissa ajetaan motocrossin MM-sarjaa kolmen vuoden sopimuksella ensi vuodesta lähtien. Asia varmistui viikonloppuna MM-sarjan kilpailujen yhteydessä Latvian Kegumsissa.

Motocrossin MM-sarjan promoottori Youthstreamin operatiivinen johtaja Daniele Rizzi kommentoi solmittua sopimusta Lahti Eventsin tiedotteessa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme päässeet sopimukseen Lahti Eventsin kanssa motocrossin MM-sarjan palaamisesta Suomeen. Suomen osakilpailun takana oleva tapahtumakonsepti on hyvin innovatiivinen, kunnianhimoinen ja kekseliäs. Me tuemme projektia innokkaasti, Rizzi viestitti.

– Tämä on ehdottomasti lajille hyväksi. Tähän yhtyvät varmasti myös kaikki muut osapuolet, joita osakilpailu koskettaa. On hienoa, että Lahti Events on päättänyt tuoda tapahtuman Kymiringin moottoriradalle, mikä tarkoittaa motocrossin lisäämistä radan lajikirjoon.

Kasvattaa lajin tunnettavuutta Suomessa

Motocrossin MM-sarjapalaa ensi vuonna Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran lajin MM-pisteistä kisattiin Hyvinkäällä vuonna 2014.

Kisojen järjestelyistä vastaa Lahden kaupungin omistama tapahtumayhtiö Lahti Events, joka on parhaiten tunnettu Salpausselän kisoista.

Elokuussa KymiRingillä ajetaan ratamoottoripyöräilyn MotoGP:n testiajot. MotoGP:n MM-osakilpailu ajetaan Iitissä vuonna 2020.

– MM-kilpailut ovat aina erittäin tärkeässä asemassa lajien tunnettavuuden lisäämisessä. Kun nuoriso pääsee katsomaan maailmantähtien lennokasta ajoa, herättää se mielenkiinnon ja varmasti halun kokeilla lajia. Heistä syntyy tulevaisuuden tähtemme ja mestariehdokkaamme, kommentoi Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

– Yleensä tämä on toiminut myös hyvänä motivaattorina lisäämään uskoa omien tavoitteiden saavuttamiselle ja valinnalle lähteä mukaan MM-sarjaan. Moottoriliitto on erittäin iloinen siitä, että Lahti Events on valinnut juuri motocrossin kovimman tason kilpailun tuomisen tulevaisuuden moottoriurheilun keskeisimmälle ”areenalle” KymiRingille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.