Kommentti: Kova ratkaisu saattaa olla jo lähellä – penkittääkö FC Lahti teräsmiehensä?

Kapteeni Mikko Hauhia ansaitsee FC Lahdelta kunniakkaan kohtelun, mutta hänen otteluputkensa ei saa olla joukkueelle rasite.

Mikko Hauhia on pelannut 185 Veikkausliiga-ottelua putkeen missaamatta minuuttiakaan. Mirja Hussain

Mikael Hoikkala

Mikko Hauhia on Veikkausliigan kaikkien aikojen teräsmies. FC Lahden kippari on pelannut täydet minuutit jo 185:ssä perättäisessä Veikkausliigan ottelussa. Putki on liigan historiassa kenttäpelaajalta omaa luokkaansa. Kokonaistilastossa edellä on vain toinen lahtelaiskasvatti, maalivahti Mikko Kavén, joka pelasi Tampere Unitedissa 217 ottelua putkeen vuosina 2001–09.

Hauhian, 34, uraa on enää vähän jäljellä, mutta teräsmiesputken päättyminen voi olla sitäkin lähempänä.

RoPS-ottelun avausmaalissa Hauhia kärsi tyylipuhtaan kaksinkamppailutappion. Vartin sisällä tästä tuli pari lipsahdusta lisää.

Hauhia on edelleen parhaimmillaan hyvää liigatasoa ja joukkueelle henkisesti tärkeä konkari, mutta virhemäärä on kasvanut huolestuttavasti parilla viime kaudella. Otteluputki olisi saattanut katketa jo viime vuonna, jos puolustuksen miehistötilanne olisi ollut parempi.

Nyt Kuhnureilla on viisi hyvää liigatason puolustajaa terveenä. Heistä Jean-Christophe Coubronne oli tiistaina pelikiellossa.

Todennäköisesti valmennusjohto miettii jo, onko aika jättää kapteeni jostakin pelistä sivuun, ja miten tehdä se tyylillä. Hauhia ansaitsee kunniakkaan kohtelun, mutta teräsmiesputki ja sen ylläpitäminen ei saa olla joukkueelle rasite.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 3. SpaceX:n raketti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen – historian ensimmäinen yksityisen yrityksen toteuttama miehitetty avaruuslento
 4. Pääkirjoitus: Nykyinen väylä on Itärataa parempi
 5. Markus Pirttijoen Esalainen: Tervetuloa matkailemaan, kansliapäällikkö Varhila!
 6. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 9. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 10. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 11. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 12. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 13. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 14. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 15. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.