FC Reipas ja FC Lahti läpäisivät Palloliiton valintaseulan ja saivat jatkoa valmennustukeen – talentti-ikäluokka muuttuu

FC Reippaan talenttivalmentajana toimii Joni Kallioinen. Juha Peurala

Esa Rauhanlaakso

FC Reipas saa yhdessä FC Lahden kanssa Palloliiton talenttivalmentajatukea vuosiksi 2020–21. Tuki on 2 500 euroa kuukaudessa kahden vuoden ajan. Palloliitto sai kaikkiaan 49 hakemusta, joista tyttöjen puolelle oli 17 ja poikien puolelle 32.

– Tuki on meille merkittävä, koska sillä saamme yhden päätoimisen työntekijän, mutta erityisen merkittävä se on valmennuksen sisällön kautta, FC Reippaan toiminnanjohtaja Jarkko Koskinen sanoo.

Tuen lisäksi seuralla on oma osuus talenttivalmentajan kustannuksista, mikä on myös osa tuen saamisen ehdoista. Reipas on kuulunut talenttivalmennustuen piiriin. Nykyinen tuki on kohdistettu 12–15-vuotiaiden poikien valmennukseen, mutta uudella tukikaudella Reippaan talenttivalmentajan työpanos kohdistuu 15–19-vuotiaiden poikien kanssa toimimiseen.

– Nyt tuki kohdistuu mielestämme oikein, koska siinä iässä pystyy jo haarukoimaan kuka on talentti ja kenellä on halut harjoitella, Koskinen sanoo.

Vanhempien ikäluokkien talenttivalmennus osuu Koskisen mielestä paremmin myös FC Reippaan ja FC Lahden yhteistyöhön.

Talenttivalmentaja valitaan ja sovitaan seuran ja Palloliiton yhteisellä sopimuksella. Nykyistä kahden vuoden mittaista talenttivalmentajan pestiä hoitaa Joni Kallioinen.

Talenttivalmentaja toimii valittujen talenttipelaajien henkilökohtaisena valmentaja osana kaikkia FC Lahti akatemian valmennustiimejä. FC Lahden pelaajapolku rakentuu P15-, P17- ja P20-ikäluokista sekä reservijoukkueesta ja liigajoukkueesta. Talenttivalmentaja on osa näitä joukkueita vastaten ja koordinoiden talenttipelaajien toiminnoista.

Poikien talenttitukea jaettiin seitsemälletoista seuralle. Tyttöjen talenttivalmennukseen tukea sai viisi seuraa ja kaksi akatemiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 2. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 3. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 4. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 5. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 6. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 7. THL: Suomessa todettu 33 uutta koronavirustartuntaa, kuolleiden määrä kasvoi neljällä
 8. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 9. Lukijalta: Lahden kuninkaalliset Branta Von Leucopsikset
 10. Sunnuntaina on Katja Melkon mahdollisuus kirjoittaa historiaa – suomalaiset naisravivalmentajat ovat nousseet kohti Ruotsin kärkeä
 11. Koronamaskihuijauksista mustan pörssin kauppaan – Rikollisten kekseliäisyys on ennenkin kukkinut kriisiaikoina
 12. "Haluan, että leipomukseni maistuvat parhailta ikinä" – Koronakriisi sai kotileipurit villeiksi, ja nyt leivonnan asiantuntija kertoo syyn
 13. Biojätekokeiluun tullut satoja hakemuksia Päijät-Hämeessä – "Paljon positiivista kaikua"
 14. "Riskinä ovat rasitusvammat" – Salmelan kesässä esittäytyvä Eliya Zweygberg luo tavallisista metalliverkoista ainutlaatuista eläintaidetta
 15. Pyhä-Häkki vie kulkijan suomaisemiin ja vanhan metsän keskelle – metsäsopulikin viihtyy kansallispuistossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.