Surprise Rose debytoi Nurmosella upeasti Jokimaalla

Jere Törmänen

Jokimaan Toto4-peli alkoi todellisen jättiyllättäjän voitolla, kun hollolalaisen Solja Virtasen valmentama ja Esa Holopaisen ajama Ypäjä Esteriina kiitti kuskiaan nappireissusta ja kiri ykköseksi. Ennen perjantai-iltaa tamma oli voittanut 90 kilpailustaan vain yhden.

– Tamma teki viimeksi hyvän startin, mutta kyllä tämä tuli minullekin yllätyksenä. Saatiin nappireissu ja tamma kiri lopulta niukkaan mutta varmaan voittoon.

Toisen kohteen vei Iikka Nurmosen tallista vakuuttavasti aloittanut Surprise Rose. Tamma lähti etusuoralla kolmannelle ja karkasi päätöspuolikkaalla kymmenien metrien päähän vastustajiltaan.

– Hevonen oli tänään niin hyvä, että nyt harmittaa kunnolla, kun tamma laukkasi viime viikolla Tammaderbyn karsinnassa. Annoin tamman lähteä rauhassa liikkeelle. Hevonen voitti todella helposti. Tamma on ollut viime aikoina vähän hukassa ja puhuttiin omistaja Timo Hulkkosen kanssa, että kokeillaan me välillä treenata sitä, Nurmonen kertoi.

Kolmas kohde oli lämminveristen avoin ryhmäajo. Tommi Kylliäisen ajama Workout Wonder kiri porukan perältä selvään voittoon, joka oli urallaan lähes 400 000 euroa ansainneelle ruunalle vuoden ensimmäinen.

– Hienoa että voitettiin, tosi hyvä mieli siitä. Ruuna teki pitkän kirin ilman selkää. Edelleen se pieni räjähtävyys hevosen otteista puuttuu, mutta ollaan silti tosi tyytyväisiä. ”Stevie” on meille tosi tärkeä hevonen, valmentaja Jarno Kauhanen sanoi.

Yllätyksellisen Toto4-rivin päätti Katariina Inkerin valmentama Gene Touch, jolle Jani Ruotsalainen tarjosi loistavan juoksun. Oikealla rivillä lunasti 7 277,22 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maauimalan avausta odotteli aamutuimaan parinkymmenen uimarin joukko – jonossa pohdittiin, ehtiikö altaaseen ollenkaan
 2. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 3. Lahdessa seurakunnan lasten leirejä perutaan, rippikoulujen järjestämiseen muutoksia
 4. Kaksi autoa törmäsi risteyksessä Lahdessa – ei henkilövahinkoja, toinen auto hinaukseen
 5. Nuoren kännykkää ei kannata tutkia väkisin – jos luottamus on kunnossa, lapsi kertoo itse some-elämästään
 6. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 7. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelevät edelleen Lahti-Riihimäki-radalla
 8. Vierailija: Kirkko uusiutui hämmästyttävästi
 9. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 10. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 11. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 12. Uusi tieliikennelaki tuli voimaan – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuivat
 13. Pääkirjoitus: Korona ja vasemmistoliitto haastavat hävittäjähankkeen
 14. Hanna Myyrän Esalainen: Virtuaalitoteutukset eivät korvaa elävää elämää
 15. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.