Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hiihtäjä Joni Mäki ei tee rikosilmoitusta, kädestä ei löytynyt murtumaa

Maastohiihtäjä Joni Mäki ei tee Lahden maailmancupin viestin lopputapahtumista rikosilmoitusta, Hiihtoliitto tiedotti maanantaina. Mäen kädestä ei löytynyt murtumaa maanantaina tehdyissä tutkimuksissa.

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov iski Mäkeä kaksi kertaa sauvallaan ja taklasi maaliviivan jälkeen tämän kumoon. Suomi sijoittui viestissä toiseksi ja Venäjä hylättiin.

Hiihtoliitto aikoo laatia kirjallisen selvityspyynnön Kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle Bolshunovin toiminnasta.

– Tuollainen ei kuulu hiihtokilpailuihin eikä mihinkään kilpaurheiluun. Mielestäni FIS:n pitää ainakin käsitellä tämä asia, Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi STT:lle.

Pasanen ei halunnut ottaa kantaa, kuuluisiko hänen mielestään Bolshunoville lisärangaistus tempustaan.

– Paikan päällä lähinnä mietin, ettei Jonilta mennyt paikkoja rikki ja että hän pysyy hiihtokunnossa. Olisi siinä voinut pahemminkin käydä, Pasanen kuvaili ensireaktiotaan.

Mäen tarkoitus kisata Falunissa

Hiihtoliiton mukaan Mäki jatkaa valmistautumista tuleviin maailmancupin kisoihin. Maailmancup jatkuu loppuviikosta Ruotsin Falunissa, ja Mäki on nimetty Suomen joukkueeseen.

Pasanen antaa Mäelle puhtaat paperit viestin loppuratkaisusta.

– Hiihdon kilpailusääntöjen mukaan Joni ei tehnyt mitään väärin. Hän oli etukäteen päättänyt, mille kaistalle menee, ja meni ajolinjaansa sinne. Edellä oleva saa kilpailuissa tehdä niin, kun valitsee kaistan ennen havutuksen alkua. Sprinttikilpailuissa tuollaista näkee usein, Pasasen kommentoi Mäen loppurutistusta.

Pasanen ei muista täysin vastaavaa välikohtausta huippuhiihdosta.

– Seefeldin MM-kisoissa oli pientä kärhämää (Johannes Hösflot) Kläbon ja (Sergei) Ustjugovin välillä. Ja aikoinaan maailmancupissa oli Giorgio Di Centan ja Petter Northugin välillä vähän kähinää sprintin maaliintulon jälkeen.

Mäen käden kunnosta kertoi maanantaina ensimmäisenä Ilta-Sanomat verkkosivuillaan .