Hollolan Urheilijat -46:n hiihtojaosto käyttää tapahtumatuottoja nuorten valmennukseen

Kuvassa Hopeasomman loppukilpailussa 14-vuotiaiden poikien sarjassa seitsemänneksi hiihtänyt viestijoukkue Oliver Suhonen, Juho Koskinen ja Leevi Passila. Henna Tanhuanpää

Kesän 2018 Jukolan viesti sekä Hopeasomman loppukilpailut talvella 2019 ovat antaneet Hollolan Urheilijat -46:n hiihtojaostolle mahdollisuuden kehittää perustoimintaansa paremmaksi. Seuran urheilijoiden menestys Hopeasomman loppukilpailuissa on myös toiminut innostajana nuorten toiminnan kehittämiseksi.

Hiihtojaoston puheenjohtaja Heidi Passila kertoo seuran tiedotteessa, että jaoston tavoitteena on kehittää minisompa- ja hopeasomparyhmien yhteisharjoittelua.

– Hiihtojaoston tavoitteena on kehittää yhteisharjoittelua, jotta saataisiin nuoret pysymään hiihdon parissa myös nuorten sarjoihin asti. Kilpahiihtäjien määrä on seurassa pienentynyt. Tavoitteena on tietenkin myös, että nuoret saavuttaisivat tuloksia, joihin ovat tyytyväisiä, sillä se motivoi jatkamaan.

Seura pystyy tapahtumien onnistumisen myötä tarjoamaan nuorille, kilpahiihtoa harrastaville, harjoitukset ja Hollolassa järjestettävät viikonloppuleirit ilmaiseksi.

Nuorten ryhmien toiminnan lisäksi hiihtojaoston tavoitteena on kehittää myös hiihtokoulun toimintaa. Jatkossakin on tarkoitus järjestää eritasoisia kilpailuja nuorille sekä talkoita rahoittamaan toimintaa.

– Tavoitteena on myös vahvistaa hiihtokoulutoimintaa niin, että yhä useampi innostuisi kokeilemaan ja harjoittelemaan hiihtoa. Järjestämme kilpailuja, jotta hiihtäjillämme on matala kynnys aloittaa kilpahiihto. Aiomme myös jatkossa tehdä talkoita, etteivät rahalliset tekijät muodostu esteeksi harrastuksen aloittamiseen, Passila jatkaa.

Hopeasompaikäisten ja minisomparyhmän harjoituksista vastaavat MarkoPassila, Jarkko Latonummi, Matilda Suhonen ja Henna Tanhuanpää. Lisäksi ryhmissä toimii useita apuvalmentajia.

Ryhmien harjoituksellisia tavoitteita on kirkastettu ja harjoitusten tuntisuunnitelmia valmisteltu. Valmennuksesta halutaan saada innostavaa, kehittävää ja monipuolista hiihdon harjoittelusta kiinnostuneille nuorille. Harjoittelussa on tärkeää ottaa huomioon myös nykypäivän hiihdon vaatimukset nopeuden, kestävyyden ja yhteislähtöjen osalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 2. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"
 3. Koronakriisi on koetellut erityisesti nuorten naisten toimeentuloa – Yhä useampi suomalainen tarvitsee nyt ja kesällä Kelan tukea elämiseen
 4. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 5. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 6. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 7. Saara Larkion Esalainen: Pois alta, täysi taimikärry tulee sinua kohti, eikä meitä pysäytä kuin lokakuu
 8. Pääkirjoitus: Yhtymäkokouksen loputon farssi ei naurata enää ketään
 9. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Taiteellista johtoaan uusiva Sinfonia Lahti tuo mieleen Frozen-elokuvat
 10. Asukashaku Lahden Talojen uusiin kohteisiin kaupungin keskustassa ja Nastolassa alkoi
 11. Hyvinvointiyhtymä perustaa omat vanhus- ja vammaisneuvostot kunnallisten neuvostojen rinnalle
 12. Lahden Okeroisten liittymän viereen voi syntyä yli 200 työpaikkaa, tontti myös uudelle huoltamolle
 13. Ahkeran Uusi Alku -kisojen lipunmyynti alkoi - lippumääräksi varmistui 400 kappaletta
 14. Suomen sisäinen muuttoliike kasvatti Lahden väkilukua huhtikuussa
 15. Häädön saaneen espoolaismiehen epäillään virittäneen räjähteen ovelleen – kaksi poliisia loukkaantui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.