Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Viimeksi marraskuussa Mestaruusliigaa pelannut Savo Volley piti lentopallon kärkipaikkansa – "Yleisöä olisi saanut tulla paikalle"

Savo Volley kukisti lauantaina Raisiossa paikallisen Loimun 3–0 lentopallon miesten Mestaruusliigassa ja piti kärkipaikkansa. Edellisen kerran se oli pelannut liigassa 28. marraskuuta.

Keskipelaaja Tommi Siirilä oli vieraiden tehokkain 11 pisteellä. Tehosaldo oli sama +11 eli hän ei tehnyt ainuttakaan virhettä hyökkäyksessä, syötössä eikä vastaanotossa.

– Peli oli meiltä ja itseltä todella hyvä. Olisi vain toivonut, että yleisöä olisi saanut tulla paikalle. Tämä oli hyvä kenraali ajatellen ensi lauantain cupin välierää, Siirilä sanoi.

Loimu pelasi puhtaasti kotimaisin voimin. Sillä oli parhaimmillaan neljä ulkomaalaista, viimeisistäkin eli libero Ryan Manoogianista ja hakkuri Johan Gruvaeusista se luopui viikolla taloussyiden takia.

Loimun tehokkain oli toisen polven pelaaja Sebastian Pozo Hernandez 14 pisteellä.

– Vajaan kahden kuukauden aikana on ainakin treenattu riittävästi. Onhan se välillä ollut puuduttavaa. Seura on hoitanut asiat koko ajan hyvin, siitä heille kiitos, Siirilä kertoi.

VaLePa kasvatti voittoputkeaan

VaLePa otti Oulussa kuudennen peräkkäisen 3–0-voiton, nyt vastustajana oli Etta. Edellisen kerran VaLePa hävisi erän 8. marraskuuta.

Kaikkiaan voitto oli Janne Kangaskokon valmentamalle joukkueelle kymmenes peräkkäin. Etta oli hyvä toisessa erässä, jota se johti 13–8 ja 17–13, sekä kolmannessa, jota se johti 14–10.

– Kokenut joukkue piti malttinsa ja paketti pysyi koossa. Olimme parempia jatkopalloissa. Nyt vielä sunnuntaina ottelu Rovaniemellä ja sitten ajatukset cupin välierään, Kangaskokko sanoi.

Aleksi Muukkonen oli 15 pisteellä Ettan tehokkain. Hakkuri Aaro Nikula teki 16 ja yleispelaaja Sakari Mäkinen 15 pistettä.

Akaa-Volley voitti viisieräisen

Passarinsa Markkus Keelin viikolla Ranskan liigan Nizzaan menettänyt Akaa-Volley näytti menevän 3–0-voittoon Perungan Pojista voitettuaan avauserän 25–13 ja toisen 25–17.

Sen jälkeen sen ote katosi ja PerPo voitti kaksi seuraavaa erää. Päätöserässä Akaa-Volley kokosi rivinsä ja voitti sen 15–13 sekä ottelun Rovaniemellä 3–2.

Mikko Kuusela on ainakin toistaiseksi Akaa-Volleyn ainoa passari ja viikon päästä lauantaina joukkue kohtaa VaLePan Suomen cupin välierissä Tampereella.

Urpo Sivula teki vieraille 30 pistettä, niistä seitsemän päätöserässä.

– Pitemmän kautta meni. Onneksi oli torstaina harjoituspeli Hurrikaania vastaan, muuten olisi ollut todella pitkä tauko. Minulla oli tekniikkaongelma jonkin aikaa, nyt tuntui vihdoin siltä kuin olisi omalla kädellä lyönyt palloa, Sivula sanoi.

Eetu Häyrinen teki PerPolle 23 ja Borys Zhukov 22 pistettä.