Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Herola ja Hirvonen jäivät liippakelillä aseettomiksi – palkintosijat lipesivät mäkiosuudella suomalaiskaksikon ulottuvilta yhdistetyn maailmancupin parikilpailussa

Alavireinen mäkiosuus, helppo 1,5 kilometrin hiihtolenkki ja liippakeli veivät Ilkka Herolalta ja Eero Hirvoselta mahdollisuudet yhdistetyn maailmancupin parikilpailun podiumkamppailuun. Kiertueen ankarin hiihtokaksikko kykeni nousemaan hiihdossa vain sijan seitsemänneksi.

Kaksiko lähti hiihtoon reilun minuutin päässä kärjessä ja hiihti maaliin 55 sekuntia kilpailun voittaneesta Norjan kaksikosta Jörgen Graabakista ja Jarl Magnus Riiberistä. Saksa ja Japani ottivat muut palkintosijat.

– Väittäisin, että tämä lähenteli parikilpailun historian nopeinta hiihto-osuutta. Oli melkoinen kyyti, Herola arvioi.

Suomalaiset olisivat kaivanneet säästä apua. Esimerkiksi räntäsadetta, joka olisi tehnyt kymmenen osuuden hiihto-osuudesta ääriraskaan.

– Minuutin ero oli mahdoton hiihtää kiinni näissä oloissa, eikä ollut tänään paras kulkukaan, Hirvonen tunnusti.

Epäonnistuminen pudotti porukasta

Herola ponnisti Lahden HS130-mäessä 113 ja Hirvonen 111 metriin. Se oli Herolan nykytasoon alakanttiin. Hirvonen oli tuloksesta jopa helpottunut, sillä hän jäi perjantain varakilpailussa ja parikilpailun koekierroksella alle sadan metrin.

Mäkitulos joka tapauksessa lähetti kaksikon aseettomana hiihtoon.

– Mäessä tuli pieni epäonnistuminen, eikä näissä kisoissa ole paljon varaa virheisiin. Jäimme sen takia kärkiporukoista, Herola alleviivasi asian.

Hirvosta mäkitulos hieman rohkaisi, kun viikko oli alkanut niin hankalasti.

– Koko viikko on ollut vaikea. En tiedä, onko se palautumisesta kiinni vai uudelleen käynnistymisestä, Hirvonen pohti mäkiongelmaansa.

– Toivottavasti tämä hiihto muuttaa ainakin jotain.

Suomen kakkospari Otto Niittykoski ja Arttu Mäkiaho sijoittui kilpailussa kymmenenneksi. He jäivät kärjestä kaksi minuuttia.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina Lahdessa henkilökohtaisella kilpailulla.