Jokimaan ravivihjeet: Iikka komentaa kotiradalla

Jere Törmänen

Jokimaan ravivihjeet 11.5: Iikka komentaa kotiradalla

Lähtö 6 / 14 Better Boss

6. lähdön pelikohteena toimii 14 Better Boss. Läpi uransa kyvykkään hevosen maineessa ollut ruuna on juossut Iikka Nurmosen valmennuksesta kolme starttia ja ollut jokaiseen erinomainen. Ensin Jokimaalla ruunan loppumatkan laukkaan paloi voitto. Kouvolassa Better Boss oli ylivoimainen ja viimeksi Vermossa hevonen jäi kaikki voimat tallella vaille kiritilaa. Jokimaalla lähtöasetelmat eivät ole yksinkertaiset, mutta juoksun yhtään onnistuessa ruuna pystyy palaamaan voittojen tielle.

Lähtö 7 / 7 Fiiling

7. Lähtö on tasainen ja tasokas Suomen Cup. 7 Fiiling, 8 Kartier ja 1 Raggari muodostavat suosikkikolmikon. 7 Fiiling on kolmikosta niukasti todennäköisin voittaja. Juha-Matti Paavolan valmennettavan viime kausi meni pieleen, mutta tänä vuonna ori on aloittanut määrätietoisen nousun kohti suomenhevoseliittiä. Viime kilpailussaan Härmässä ori jyräsi johtavan rinnalta voittoon ja Kaustisella se otti omansa 3. ulkoa.

Lähtö 8 / 3 Captivate

Iikka Nurmosella on loistosauma kahteen Toto75-voittoon, kun 8. lähdön todennäköisin voittaja on hänen tallinsa 3 Captivate. Ruuna on juossut Nurmoselta neljä kilpailua, joista kolme on päättynyt voittoon. Lauantaina Jokimaalla Captivate lienee vielä pykälää edelliskertoja parempi varustemuutosten ansiosta. Nopea lähtijä pääsee loistoasemista matkaan ja on lähellä koko matkan johtoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Arviointikertomus pöllyttää Lahden johtoa kyberhyökkäyksestä – "Toiminta huolimatonta ja vastuutonta"
 2. Maauimalan avausta odotteli aamutuimaan parinkymmenen uimarin joukko – jonossa pohdittiin, ehtiikö altaaseen ollenkaan
 3. Tapaus McCarron: "Kaupungin eettisiä ohjeita syytä täsmentää"
 4. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 5. Lahdessa seurakunnan lasten leirejä perutaan, rippikoulujen järjestämiseen muutoksia
 6. Kaksi autoa törmäsi risteyksessä Lahdessa – ei henkilövahinkoja, toinen auto hinaukseen
 7. Nuoren kännykkää ei kannata tutkia väkisin – jos luottamus on kunnossa, lapsi kertoo itse some-elämästään
 8. Näppis: Teollisuutta ja yrityksiä yritetään houkutella joka kuntaan. Nyt olisi tarjolla jättipotti eli kierrätyspuisto, joka tukee kestävää kehitystä. Hollolalla paras paikka, tänne vaan!
 9. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 10. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelevät edelleen Lahti-Riihimäki-radalla
 11. Vierailija: Kirkko uusiutui hämmästyttävästi
 12. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 13. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 14. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 15. Uusi tieliikennelaki tuli voimaan – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuivat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.