Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tero Seppälä kartutti mukavasti pistetiliään Anterselvassa – "Hyvä kisa"

Tero Seppälä kartutti mukavasti pistetiliään, kun ampumahiihdon miesten maailmancup jatkui perjantaina Italian Anterselvassa. Kolme sakkominuuttia 20 kilometrin normaalimatkalla ampunut Seppälä sijoittui 19:nneksi.

Seppälä häivisi kisan voittaneelle Venäjän Aleksandr Loginoville kaksi minuuttia ja 45 sekuntia. Cupkauden ensimmäisen henkilökohtaisen voittonsa ottanut Loginov suoriutui neljältä ampumapaikalta ilman sakkoja.

Seppälän perjantainen sijoitus on hänen tämän toiseksi parhaansa tämän kauden maailmancupissa. Joulukuussa Itävallan Hochfilzenissä hän oli pikakilpailun 16:s. Viime kauden lopussa hän ylsi Tshekin Nove Mestossa pikakisan seitsemänneksi.

– Hyvä kisa, taisi olla paras normaalimatkan sijoitus, mitä olen ikinä saanut. Ei ole ollut minun vahvuus, mutta jos hiihtää kovasti, niin se riittää näköjään aika korkealle, Seppälä kertoi tiedotteessa.

Hiihtovauhti oli hyvää

Seppälän vauhti ladulla oli hyvää, sillä hän oli hiihtoajoissa 17:s. Hän ampui sakkominuuttinsa makuupaikoilta.

– Tänään jouduttiin sumun vaihtelevuuden kanssa tekemään kompromisseja ja vaihdettiin isompi tähtäinreikä kisaan. Makuuammunnoissa oli kuitenkin tosi selkeä keli. En tiedä, menikö sen takia ohi, ettei ollut siihen keliin sopiva säätö.

Viimeisen pystypaikan nolla-ammunta nosti Seppälän tulevasti maailmancup-pisteille.

– Lopussa viimeisessä pystyssä oli kova sumu, ja pystyin siitä nollat ampumaan, niin siinä sitten noustiin, hän iloitsi.

Vaikka sijoitus oli hyvä, Seppälä jäi niukasti ulos sunnuntaina Italiassa hiihdettävästä miesten yhteislähtökilpailusta.

– Se harmittaa, että olenko ikinä noin hyvällä sijalla tippunut pois yhteislähdöstä. Kunto on kuitenkin nousussa, ja meillä on hyvä joukkue lauantain viestiin.

Harjulan ammunta ei sujunut

Tuomas Harjula oli toiseksi parhaana suomalaisena 64:s. Hän ampui neljä sakkominuuttia.

– Ammunta oli keskinkertainen suoritus, mutta ei nyt ihan katastrofi kuitenkaan. Toinen makuu meni pieleen, siinä tuli vähän hämminkiä, Harjula sanoi.

Olli Hiidensalo oli viidellä sakolla 66:s.

– Oberhofin sairastelujen jälkeen on keuhkoissa pientä tunnetta. Siihen nähden hiihto oli tänään ihan yllättävän hyvää, Hiidensalo kuvaili.