Oberstdorfin MM-kisat jatkavat kauden kaavaa, yleisö ei pääse paikalle

Oberstdorfin edellisissä MM-kisoissa vuonna 2005 oli kisajärjestäjien mukaan noin 350 000 kisavierasta. Timo Jaakonaho / LEHTIKUVA

STT

Pohjoismaisten hiihtolajien urheilijat jatkavat viikonloppuna Salpausselällä totuttelua siihen, ettei mäkimontussa tai latujen varsilla ole yleisöä. Opit ovat hyödyksi myös helmi-maaliskuussa Saksan Oberstdorfissa, jossa MM-kilpailut kisataan ilman yleisöä.

Koronavirustilanne Baijerissa on niin vaikea, ettei yleisötilaisuuksien järjestäminen ole mahdollista. Kisajärjestäjien suunnitelmat pandemian leviämisen ehkäisemiseksi koskevat siten kisoissa vain urheilijoita, muita joukkueiden jäseniä ja mukaan pääsevää mediaa.

Oberstdorfin edellisissä MM-kisoissa vuonna 2005 oli kisajärjestäjien mukaan noin 350 000 kisavierasta. Suosituin laji oli mäkihyppy, joka vetää vuosittainkin kaupunkiin kymmeniätuhansia faneja mäkiviikon avauskisaan. Vajaa kuukausi sitten mäkiviikkokin alkoi ilman katsojia.

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn MM-kisat pidetään 23. helmikuuta–7. maaliskuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut