Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Korona vei pesäpalloilijoiden ansioista keskimäärin puolet

Koronaviruspandemia näkyi selvästi pesäpalloilijoiden viime kauden palkkapussissa. Asia käy ilmi pelaajayhdistyksen tekemässä kyselyssä.

Superpesiksen naisten ja miesten kausi pelattiin viime vuonna onnistuneesti, vaikka kauden alku viivästyi pandemian takia. Merkittävässä roolissa kauden onnistumisessa olivat pelaajat, jotka suostuivat alentamaan palkkojaan.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Jani Kangasaho sanoo alennusten olleen huomattavia.

– Kyselyn perusteella palkat putosivat keskimäärin viisikymmentä prosenttia, vaikka joillakin pelaajilla lasku oli jopa kahdeksankymmentä prosenttia. Toki mukana oli muutamia pelaajia, joiden palkka pysyi tilanteesta huolimatta samanlaisena.

Kyselyyn saatiin vastauksia kaikista miesten ja naisten pääsarjajoukkueista, ja kaikkiaan noin 250 pelaajaa vastasi siihen. Vastauksista ilmeni, että miesten pääsarjapelaajan palkkatulo oli ennen koronaa keskimäärin 13 000 euroa ja naisissa noin 3 500 euroa. Palkkahaitari on laaja, sillä miehissä korkeimmat maksetut palkat ennen alennuksia olivat noin 50 000 euroa ja naisissa 10 000.

Vähän ammattilaisia

Kangasaho antaa pelaajille ison tunnustuksen heidän toiminnastaan viime kauden läpiviennissä.

– Nostan heille hattua. Voi sanoa, että vallalla oli suuri rakkaus lajia kohtaan, vaikka palkan alennus on varmasti vaatinut motivaation keräämistä.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtajan korviin ei ole tullut tietoa, että palkkojen alennus olisi suistanut ketään täysin kiskoilta.

– Tässä auttaa, että suurimmalla osalla pelaajista on varsinainen päivätyö tai he opiskelevat. Tällä hetkellä ainoastaan muutama ilmoittaa ammatikseen pesäpallon.

Kangasaho ei usko, että palkkojen lasku olisi pysyvää.

– En usko niin käyvän, sillä kilpaurheilussa maksettavilla palkoilla on aina merkityksensä. Toivon silti, ettei viime kaudella säästettyjä palkkoja ole käytetty uusien pelaajien hankintaan ja heidän pelaajasopimustensa tekoon, sillä sellainen ei tuntuisi reilulta.