Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Itävallan Hauser voittoon ampumahiihdon maailmancupissa, suomalaisnaiset kaukana kärjestä

Itävallan Lisa Theresa Hauser nappasi torstaina ensimmäisen voittonsa ampumahiihdon naisten maailmancupin kilpailuissa. Hauser oli ylivoimainen ykkönen normaalimatkan kilpailussa Italian Antholz-Anterselvassa.

Yhden sakon ampunut Hauser kukisti toiseksi yltäneen Ukrainan Julia Dzhiman 43,7 sekunnilla. Ranskan Anais Chevalier-Bouchet oli 15 kilometrin matkalla kolmas. Dzhima ampui puhtaasti ja Chevalier-Bouchet yhden sakkominuutin.

– Itken hieman onnen takia. Tämä on uskomatonta. Sitä harjoittelee koko kesän tähtäimenään voittaa maailmancupissa ensimmäistä kertaa, ja tänään se tapahtui, liikuttunut Hauser sanoi maailmancupin kotisivuilla .

Suomen Suvi Minkkinen oli 58:s, Venla Lehtonen 68:s ja Erika Jänkä 78:s. Neljä sakkoa kerännyt Minkkinen jäi kärjestä yli kuusi, viiden sakon Lehtonen yli seitsemän ja neljän sakon Jänkä yli kahdeksan minuuttia.

Selkävaivoista kärsivä Mari Eder jätti kilpailun väliin.

– Päällimmäisenä on mielessä, että liikaa sakkoja. Helppo olosuhde, ei voi sen piikkiin panna mitään, Minkkinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Minkkiselle kertyi sekä pysty- että makuupaikoilta yhteensä kaksi sakkominuuttia.

– Ensimmäinen pysty oli tosi levottoman tuntuinen. Viimeiselle pystylle tulin sillä ajatuksella, että pakko saada edes yksi hyvä ammunta tähän kisaan, Minkkinen sanoi ja oli tyytyväinen hiihtoonsa.

"Ei jäänyt kauheasti tästä päivästä kerrottavaa"

Myös Lehtonen piti hiihtoaan hyvänä, mutta ampuminen tuotti pettymyksen.

– Ammunta oli tänään huonoa. Ei ollut niin rentoa tuntemukseltaan, vähän oli sellaista jäkittämistä, Lehtonen sanoi.

Jänkä ampui kaikki sakkominuuttinsa pystypaikoilta.

– Ei jäänyt kauheasti tästä päivästä mitään kerrottavaa. Makuut olivat ihan ok, jos jotakin positiivista haluaa sieltä kaivaa. Eka pysty oli tosi vaikea, tärisi ja joutui ottamaan asentoa uusiksi.

Maailmancup jatkuu Italiassa perjantaina miesten normaalimatkalla.