Pelicans menettää superlupauksensa – Brad Lambert siirtyy HIFK:hon

Brad Lambert on ilmoittanut tavoitteekseen taistella NHL-ykkösvarauksen paikasta vuonna 2022. Kai Sinervo

Mikael Hoikkala

Ikäluokkansa suurimpiin jääkiekkolahjakkuuksiin kuuluva Brad Lambert siirtyy Pelicansin junioreista Helsingin IFK:hon.

Lambert, 15, allekirjoittaa HIFK:n kanssa 1+2-vuotisen sopimuksen. Päätös optiovuosien käyttämisestä on Lambertillä itsellään.

– Haluan pelata siellä, missä minulla on parhaat mahdollisuudet kehittyä pelaajana ja saada iso rooli A-junioreissa ensi kaudella. Sen perusteella, mitä koin Pelicansin B-junioreissa viime kaudella, en usko, että tämä olisi paras paikka, Brad Lambert kertoo Etelä-Suomen Sanomille.

– Odotan innoissani, että pääsen pelaamaan ja kehittymään HIFK:ssa.

Lambertin perhe kävi keväällä neuvotteluita useiden eri seurojen kanssa. Vaihtoehtoja oli myös ulkomailla.

– Olimme pettyneitä, kun meille selvisi viime kuussa, että Bradin täytyy siirtyä muualle ensi kaudeksi. Pelicansissa on paljon huipputyyppejä mukana miesten edustusjoukkueen toiminnassa, Bradin isä Ross Lambert sanoo ja osoittaa kiitoksensa Pasi Nurmiselle, Ville Niemiselle, Tommi Pärmäkoskelle, Vesa Petäjälle, Juha Nakarille ja Harri Hakkaraiselle.

– En voi kyllin kiittää Pasi Nurmista ja kaikkia muita siitä, kuinka paljon Brad on saanut on vetää taitoharjoituksia Lahdessa kolmen viime vuoden ajan. Se on ollut erittäin tärkeää hänen kehitykselleen.

Brad Lambertiä pidetään tällä hetkellä yhtenä ikäluokkansa parhaimmista pelaajista koko maailmassa. Lambert itse ilmoitti tammikuussa Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa, että hänen tavoitteenaan on olla yksi kärkinimistä vuoden 2022 NHL-varaustilaisuudessa.

Lambertillä on Suomen ja Kanadan passit. Hän debytoi menneellä kaudella Suomen alle 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa.

Lambert aloitti viime kauden Pelicansin C- ja B-junioreissa, mutta nousi lopulta A-junioreiden joukkueeseen. Hän oli toipunut alkuvuoden ajan selkävammasta, joka piti hänet poissa peleistä kymmenen kuukauden ajan.

A-nuoriin päästyään Lambert teki 17 runkosarjaottelussa 11 (2+9) pistettä. Pistetahti on verrattavissa Suomen nykyisten NHL-huippuhyökkääjien Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen tehoihin samassa iässä.

Ross Lambertin mukaan seuravalintaprosessi oli pitkä.

-Hyviä vaihtoehtoja oli paljon, mutta lopulta HIFK oli Bradin ykkösvaihto. Raha ei ratkaissut. Tiedän, että minkä suuruisia tarjoukset olivat, mutta en kertonut summista Bradille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Meisselikadun tulipalosta vaaratiedote Lahdessa - ilmassa vaarallista savua mahdollisesti vielä tuntikausia
 2. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 3. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 4. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 5. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 6. Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan
 7. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 8. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 9. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 10. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 11. Päijät-Hämeen tyly linja: Omaishoidon tukea vaikea saada ja vapaat jäävät usein pitämättä – sosiaaliasiamies huolissaan jaksamisesta
 12. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 13. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä
 14. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 15. "Tämä on oikea tapa lopettaa kouluvuosi" – lauluyhtye Club for Five pyysi lahtelaisopettajan mukaan Suvivirteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.