Pelicans menettää superlupauksensa – Brad Lambert siirtyy HIFK:hon

Brad Lambert on ilmoittanut tavoitteekseen taistella NHL-ykkösvarauksen paikasta vuonna 2022. Kai Sinervo

Mikael Hoikkala

Ikäluokkansa suurimpiin jääkiekkolahjakkuuksiin kuuluva Brad Lambert siirtyy Pelicansin junioreista Helsingin IFK:hon.

Lambert, 15, allekirjoittaa HIFK:n kanssa 1+2-vuotisen sopimuksen. Päätös optiovuosien käyttämisestä on Lambertillä itsellään.

– Haluan pelata siellä, missä minulla on parhaat mahdollisuudet kehittyä pelaajana ja saada iso rooli A-junioreissa ensi kaudella. Sen perusteella, mitä koin Pelicansin B-junioreissa viime kaudella, en usko, että tämä olisi paras paikka, Brad Lambert kertoo Etelä-Suomen Sanomille.

– Odotan innoissani, että pääsen pelaamaan ja kehittymään HIFK:ssa.

Lambertin perhe kävi keväällä neuvotteluita useiden eri seurojen kanssa. Vaihtoehtoja oli myös ulkomailla.

– Olimme pettyneitä, kun meille selvisi viime kuussa, että Bradin täytyy siirtyä muualle ensi kaudeksi. Pelicansissa on paljon huipputyyppejä mukana miesten edustusjoukkueen toiminnassa, Bradin isä Ross Lambert sanoo ja osoittaa kiitoksensa Pasi Nurmiselle, Ville Niemiselle, Tommi Pärmäkoskelle, Vesa Petäjälle, Juha Nakarille ja Harri Hakkaraiselle.

– En voi kyllin kiittää Pasi Nurmista ja kaikkia muita siitä, kuinka paljon Brad on saanut on vetää taitoharjoituksia Lahdessa kolmen viime vuoden ajan. Se on ollut erittäin tärkeää hänen kehitykselleen.

Brad Lambertiä pidetään tällä hetkellä yhtenä ikäluokkansa parhaimmista pelaajista koko maailmassa. Lambert itse ilmoitti tammikuussa Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa, että hänen tavoitteenaan on olla yksi kärkinimistä vuoden 2022 NHL-varaustilaisuudessa.

Lambertillä on Suomen ja Kanadan passit. Hän debytoi menneellä kaudella Suomen alle 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa.

Lambert aloitti viime kauden Pelicansin C- ja B-junioreissa, mutta nousi lopulta A-junioreiden joukkueeseen. Hän oli toipunut alkuvuoden ajan selkävammasta, joka piti hänet poissa peleistä kymmenen kuukauden ajan.

A-nuoriin päästyään Lambert teki 17 runkosarjaottelussa 11 (2+9) pistettä. Pistetahti on verrattavissa Suomen nykyisten NHL-huippuhyökkääjien Aleksander Barkovin ja Patrik Laineen tehoihin samassa iässä.

Ross Lambertin mukaan seuravalintaprosessi oli pitkä.

-Hyviä vaihtoehtoja oli paljon, mutta lopulta HIFK oli Bradin ykkösvaihto. Raha ei ratkaissut. Tiedän, että minkä suuruisia tarjoukset olivat, mutta en kertonut summista Bradille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.