Sahara Sandstorm häikäisi kirissään Vermossa – "Tuntuu entistä ehommalta vaan"

Niko Haaranen / STT

Tapio Perttusen ohjastama Sahara Sandstorm voitti hyvätasoisen enintään 150 000 euroa tienanneiden ryhmäajon murskatyyliin keskiviikkona Vermossa.

Timo Korvenheimon valmentama Sahara Sandstorm lähti matkaan sille hankalalta sisäradan paikalta, mutta tasaisen kiihdyttäjä vältti ilman kiritilaa jäämisen. Tapio Perttusen ajokki liikkui kirivaiheessa ylivoimaista vauhtia ja karkasi ylivoimaykköseen.

– Hyvä veto oli päällä, joten annoin mennä hevosen takasuoralla jo melkoista vauhtia, Tapio Perttunen kertoi voittajahaastattelussa.

– Keulaan päästiin loppukaarteessa, ja voitto oli tänään helppo.

Perttunen näki, että pitkän matkan volttilähdön SE-tulosta nimissään pitävä Sahara Sandstorm on kehittynyt entisestään.

– Ihmeellistä, että Sahara Sandstorm tuntuu entistä ehommalta vaan, Perttunen päivitteli.

Ypäjä Jallua ei enää piiloteltu

Antti Tupamäki oli tarjonnut valmentamalleen Ypäjä Jallulle kilttejä selkäjuoksuja tauon jälkeen, mutta nyt petäjävetisellä oli jo niin sanotusti merkki päällä. Tupamäki ajoi Ypäjä Jallulla keulapaikalta, josta se piti kovavauhtisessa kirivaiheessa muut helposti takanaan.

– On koetettu säästellen ajaa, että saisi hevosen huumoripuolen kohdilleen, Tupamäki perusteli.

– Ypäjä Jallulla lahjat riittäisivät ykköstasolle, mutta jos näissäkin raveissa pystyy pärjäämään, niin hyvin menee sitten.

Suomenhevoset karsintahommissa

TalviCupin karsinnat ajettiin kylmäveristen osalta. Tammojen lähdöissä vakuuttavat voitot ottivat Lissun Assi ja Siriliisi.

Oriiden ja ruunien karsinnoissa Ville Mikkasen suojatilta Dzingeliltä odotettiin vain voittoa, eikä suursuosikki erehtynyt. Se oli kärkipaikalta ylivoimaykkönen. Jälkimmäinen karsinta oli Antti Teivaisen ajokin Viisorin hallintaa alusta maaliin.

Nousevien nimien TalviCupin finaalit kisataan Vermossa 30.1.

Toto65-voittoihin ylsivät myös Ankle Socks ja Makemake. Täysosumalla voitti 2 426,54 euroa, viidellä oikein sai 43,90 euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut