Hollolan Korpikylässä hypätään sunnuntaina jälleen GP-esteitä

Korpikylän tallin Mikael Wahlman on palannut GP-esteille. Kuvan Silvercup-hevosella Wahlman menestyi muun muassa Finnderbyssä. Katja Luoma

Suvi Lempinen

Korpikylän kartanon ratsastuskeskus on pitänyt asemansa esteratsastuksen kotimaisen GP-sarjan kisaisäntänä tänäkin vuonna. Kun GP-sarjan toinen osakilpailu hypätään Hollolassa sunnuntaina, mukana on kotikisojensa pääluokassa Mikael Wahlman.

Esteratsastuksen vuoden 2011 Suomen mestaria ei ole nähty GP-tasolla viime vuosina. Tallissa on kasvamassa entisten menestysratsujen varsoja, ja kilpailuissa on ollut hiljaista. Pitkäaikaisen yhteistyökumppanin hevonen Corfu Z on kuitenkin nyt yllättänyt kehityksellään.

– Sattuman summana lähdimme treenaamaan sitä ja paljastui, että se on luultua parempi hevonen. Olen hypännyt sillä nyt kaksi kisaa 140-tasolla, ja hevonen menee sen aika helposti, Korpikylän Ratsastajia edustava Wahlman sanoo.

Hän osallistui hevosella jo kauden ensimmäiseen GP-osakilpailuun Järvenpäässä kuun alussa. Silloin Corfu Z selvitti 140 senttimetrin esteet kahdella pudotuksella. Korpikylässäkin GP-kisan ensimmäinen kierros hypätään 140-tasolla ja toiselle kierrokselle esteitä korotetaan viidellä sentillä. Mukana on kansallisen tason kärki, ensimmäisen GP-osakilpailun voittajaa Sanna Backlundia myöden.

Wahlman hyppää viikonloppuna pienempiä luokkia myös Tenlook Classylla, joka on hänen omista kasvateistaan vanhin.

Kisaviikonlopun aikana nähdään noin 650 kisasuoritusta. Lisäksi jo torstaina Korpikylässä on hypätty seuratason kisoissa.

Perjantaina kilpailut alkavat kello 9, lauantaina ja sunnuntaina kello 8. Pääluokka alkaa sunnuntaina kello 12.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.