Lupaava Erik Sajantila siirtyy Helsingistä Lahti Basketballiin

ESS

Lahti Basketballin miesten Korisliiga-joukkue vahvistuu lupaavalla Erik Sajantilalla. Takamies Sajantila, 19, siirtyy Lahteen I divisioona A:ssa pelaavasta HBA Märskystä, jossa hän on ollut joukkueen paras pistemies tällä kaudella. Sopimus on 2,5-vuotinen.

Sajantila on pelikelpoinen jo keskiviikkona, kun LaBa kohtaa Korihait.

– Erik Sajantila on yksi tämän hetken kovimmista nuorista lupauksista. Olen todella iloinen, että Erik valitsi meidät. Se kertoo, että olemme hyvällä tiellä rakentamassa toimintamalliamme, LaBan päävalmentaja Pieti Poikola sanoo seuran tiedotteessa.

Poikolan mukaan siirrosta sovittiin hyvässä yhteistyössä HBA:n valmennuksen kanssa.

– Erik on kilpailunhaluinen, hyvin kasvatettu suomalainen nuori mies. Saja ei ole ehkä joukon äänekkäin, mutta ottanut askeleita kohti johtajuutta vuosien varrella, josta viimeisimpänä esimerkkinä HBA:n kapteenin virka tällä kaudella, HBA:n valmentaja Hanno Möttölä sanoo.

– Olemme erittäin ylpeitä Erikin siirtymisestä Lahteen. HBA:n tavoite on kehittää pelaajia ja auttaa heitä siirtymään uralla seuraavalla askelmalle kohti ammattilaisuutta ja toivottavasti Susijengiä, Möttölä jatkaa.

Sajantila on espoolaisen Hongan kasvatti. Hänen isänsä Martti edusti Suomea 102 maaottelussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut