Jokimaan vihje 31.5.: Kotiradan kykyruuna voittaa

Jere Törmänen

Jokimaan perjantai-illan ravien paras varma löytyy päätöskohteesta. Tommi Kylliäisen tallin 2 Littlebro Comeryn juoksusta tuli Mikkelissä liian vaativa, eikä suoritusta voi maalisuoran taipumisesta huolimatta moittia. Nyt ruuna pääsee hääräämään mielipaikalleen keulaan, josta vie lähtöä perille asti.

Kierros käynnistyy suomenhevosvoltilla. 2 Antin Helmi on ravilla lähellä voittoa, mutta usein laukkoihin pilaava tamma ei kelpaa paljon pelattuna varmaksi. 15 Tokumentti on pitkältä takamatkaltakin kiinnostava. Tapani Hiltusen valmennettava ei ole voittanut aikoihin, mutta viime esitysten perusteella tilanne korjaantuu pian. Joensuussa Tokumentti laukkasi alussa ja uudestaan ensimmäisellä takasuoralla, mutta paikkasi erheensä hyvin ja kiri lopussa vahvasti viidenneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 25,1-vauhdilla, ja niillä kyydeillä ori ehtii perjantaina pitkästä pakista huolimatta kärkitaistoon.

Toiseen kohteeseen otetaan useampi merkki. 5 Talladega Ranger on numeroitaan parempi hevonen, mutta ruuna on usein pilannut laukkoihin ja kärsinyt myös huonoista lähtöpaikoista. Kolmannessa kohteessa 9 Top Of The World on näytöiltään ylivertainen. Jatkuvasti isosta rahasta juossutta ruunaa ei varmasti ole trimmattu pienipalkintoiseen lähtöön ja se saa lapulle kavereita.

ESS:n 30 euron hintainen Toto4-vihjesysteemi (varahevoset suluissa)

1. 2, 15, 10, 9, 1 (16, 6)

2. 5, 1, 4, 8, 9, 11 (2, 6)

3. 9, 11, 3, 4, 1 (10, 8)

4. 2 Littlebro Comery (6, 8)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyöt ovat jatkuneet läpi yön Jokimaan palopaikalla Lahdessa - "Saa nähdä, riittääköhän tämä päivä edes"
 2. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 3. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 4. Volvon mukana tulee rajoitettu huippunopeus
 5. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 6. Katso tästä lista LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneista
 7. Katso tästä lista Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta valmistuneista
 8. Katso tästä lista Suomen Diakoniaopiston Lahden kampukselta valmistuneista
 9. Entinen kiekollinen lupaus on nyt kokenut oman pään luuta – "Tähän oli molemminpuolinen halu", sanoo Joonas Jalvanti Pelicans-paluustaan
 10. Ladattava nelivetohybridi on Peugeotin tehokkain sarjatuotantomalli
 11. Sinfonia Lahti muistaa koulunsa päättäviä Gaudeamus igitur -videolla
 12. Pauliina Withanage suoritti tutkinnon LAB:ssa ollessaan viimeisillään raskaana: "Vähän alkoi loppuvaiheessa jännittää, kumpi ehtii ensin"
 13. Keskittymishäiriö vei lahtelaisen Ricardo Blancon nettilukioon, jossa kursseja suoritettiin omaan tahtiin – motivaation lisäksi kohenivat myös arvosanat
 14. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 15. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.