Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Väärän kaistan valinnut Herola hävisi voittotaistelun loppusuoralla

Ilkka Herola sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Herola leiskautti mäkiosuudella 99 metriä ja lähti ladulle 16:ntena. Kurottavaa kärkeen oli 30 sekuntia, mutta suomalainen nousi kymmenen kilometrin hiihto-osuudella nopeasti mukaan voittotaisteluun. Herola taipui loppusuoralla palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle.

– Ei tätä voi pitää huonona päivänä. Kaikki meni just niin kuin pitikin loppusuoran alkuun asti. Pääsin kolmantena laskuun, ja kaikki oli kuin pitääkin, mutta otin väärän kaistan. En nähnyt, ketä on tulossa takaa ja jäin pussiin keskelle. En voinut pelastaa kuin sen, mitä oli pelastettavissa, Herola kommentoi puhelimitse.

– Jälkeenpäin on hyvä selitellä, mutta nuo tilanteet vaativat tuuriakin. Minulla sitä oli perjantaina, ja tähdet olivat kohdallaan, Herola nosti esiin kakkossijan tuolloin tuottaneen loppuratkaisun.

Maailmancupia johtava Norjan Jarl-Magnus Riiber voitti sunnuntain kilpailun ennen Saksan Eric Frenzeliä ja Vinzenz Geigeria. Herola jäi voittajasta 0,9 sekuntia ja kolmannesta sijasta 0,8 sekuntia. Ladulle lähtiessä Riiberin etumatka suomalaiseen oli 27 sekuntia. Mäkiosuuden etevin Japanin Ryota Yamamoto hyytyi ladulla 23:nneksi.

"Sama laulu kuin monta vuotta aiemminkin"

Riiber oli ladulla Herolaa tuoreempi, koska jätti väliin lauantain parisprintin. Herola kuitenkin alleviivasi, että kahden kovaa hiihtoa vaatineen kilpailun jälkeen paukkuja riitti kolmanteenkin.

– Siitä loppusuoralla ei jäänyt homma kiinni, ettenkö olisi jaksanut tai kerennyt. Kun on 20 äijää loppusuoralla, niin silloin meinaa olla ahdasta, Herola naurahti.

Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli kymmenes ja Perttu Reponen 22:s. Arttu Mäkiaho ei startannut hiihto-osuudelle. Hirvonen lähti ladulle 39. ja Reponen 28. sijalta. Hirvonen hiihti jälleen erinomaisesti ja jäi voittajasta 3,2 sekuntia.

– Tämäkin päivä oli positiivinen. Sama laulu kuin monta vuotta aiemminkin, eli ei haittaisi, vaikka mäessä lentäisimme pidemmälle. Hiihto on kyllä uskomattoman hyvää, päävalmentaja Petter Kukkonen kiitteli.

Hirvonen hyppäsi 93 ja Reponen 93,5 metriä. Mäkiaho haki hyppytuntumaa 88,5-metrisellään.

– Ilkan väärä linjavalinta loppusuoralla maksoi 2–3 sijaa, mutta en usko, että voittoon olisi ollut mahdollisuuksia. Eero hiihti hienosti pääjoukon kiinni, mutta ei päässyt ohi. Perttu teki vielä uransa parhaan suorituksen, joten iloisia poikia täällä on, Kukkonen jatkoi.

Herola oli perjantaina henkilökohtaisen kilpailun toinen ja sijoittui lauantain parisprintissä kolmanneksi Hirvosen kanssa. Hirvonen oli perjantaina 12:s.

– Tosi vahva viikonloppu, ja teki hyvää itseluottamukselle. Mäessä olin koko ajan sellaisella tasolla, että pystyi taistelemaan palkintokorokesijoituksesta. Niitä tulikin kaksi, joten voin lähteä hymyssä suin kohti kotikisoja, Herola viittasi ensi viikonloppuna odottaviin Salpausselän kisoihin.