Pelicans huomioi ympäristöpääkaupunkivuoden avauksen – peliasut ja numerot vaihtuvat hetkeksi teeman mukaisiksi

Waltteri Merelä #9 pelaa lauantaina numerolla 99% ja Iikka Kangasniemen #4 selässä on 48. Sami Kuusivirta

ESS

Pelicans huomioi Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden käynnistymisen lauantain ottelussaan. Joukkue kohtaa Isku Areenassa Jukurit uusissa pelipaidoissa ja pelaajien uudet pelinumerot nostavat esiin faktoja ja ympäristötekoja Lahden ympäristöpääkaupunki -tittelin takaa.

Pelicans on asettanut omaksi tavoitteekseen olla ainakin Suomen ellei koko maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue. Siihen pyritään esimerkiksi suosimalla pelimatkoilla kestäviä liikkumismuotoja ja luopumista lentoliikenteestä.

– Lahden Pelicans haluaa olla edelläkävijä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Koemme ilmastomuutoksen vastaisen toiminnan olevan ratkaisevassa roolissa koko planeettamme kannalta, sanoo puolustaja Casimir Jürgens seuran verkkosivuilla.

Jürgensin pelinumero 61% säilyy ennallaan erikoispaidassakin, sillä se kertoo, että 61 prosenttia Lahden pinta-alasta on metsää.

Kohti hiilineutraaliutta mennään kotihallillakin, jossa käytetään vihreää energiaa ja hallin ravintoloissa suositaan lähiruokaa sekä muovittomia pakkauksia ja ruokailuvälineitä. Lisäksi yleisöä kannustetaan saapumaan otteluihin julkisilla kulkuneuvoilla, pyörillä ja kävellen.

– Haluamme kannustaa ja rohkaista jokaista lähtemään mukaan omalla panoksellaan ilmastotalkoisiin. Tämä matsi meidän täytyy voittaa yhdessä, korostaa Jürgens.

Haluamme kannustaa ja rohkaista jokaista lähtemään mukaan omalla panoksellaan ilmastotalkoisiin.

Pelicans-puolustaja Casimir Jürgens

Pelicansin apuna päästöjen vähentämistapoja selvitettäessä on ollut Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT.

Lahti lopetti kivihiilen käytön vuonna 2019, siksi se on normaalisti numerolla 19 pelaavan kultakypärä Ryan Laschin pelinumero lauantaina. Waltteri Merelä hyppää kaukaloon numerolla 99%, jossa lisäysi kertoo siitä, että Lahden jätehuollossa 99 prosenttia jätteestä päätyy hyötykäyttöön.

Iikka Kangasniemen pelinumero on lauantaina 48, koska Lahdessa on kaikkiaan 48 luonnonsuojelualuetta ja Joonas Jalvanti pelaa numerolla 1976, koska lahtelaisen ympäristötyön käynnistänyt Vesijärven puhdistaminen alkoi vuonna 1976.

Ja niin edelleen. Jokaisen Pelicans-pelaajan pelinumeron takaa löytyy teemaan liittyvä taustatieto.

Ilman yleisöä pelattavan Jukurit-ottelun lisäksi erikoispaidoilla pelataan ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi toinenkin ottelu kunhan koronarajoitukset toivottavasti jossain vaiheessa hellittävät. Sen jälkeen paidat huutokaupataan ja tuotoilla tuetaan Pelicansin junioritoimintaa.

Pelicans–Jukurit, Liigaa lauantaina kello 17 Isku Areenassa ilman yleisöä.

Patrik Bartosak palaa maalille Jukurit-ottelussa

Vihreä Lahti sytyttää revontulet taivaalle – ympäristöpääkaupunkivuoden Elämysten puisto -teosta rakennettiin tuiskussa ja pakkasessa ja nyt siihen pääsee tutustumaan

Lahden teemavuosi pyörähti virallisesti käyntiin – ESS poimi tähän juttuun parhaat palat avajaisseremoniasta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut