Lahden Golf osti Vierumäen Cooke-kentän

Takkulan Mestari- ja Kisälli-kentillä sekä Cookella pelattiin viime kesänä yhteensä ennätykselliset 83 000 golfkierrosta.

Kauppasopimukseen kuuluu 18-reikäisen Cooke-kentän lisäksi Golf Paviljonki -klubirakennus. Elias Lahtinen

ESS

Lahden Golf oy on ostanut Vierumäki Country Club oy:n konkurssipesältä Vierumäki Golf Club oy:n eli Cooke-kentän osake-enemmistön sekä Golf Paviljonki -klubirakennuksen.

Lahden Golf saa kaupassa 89 prosenttia yhtiön äänivallasta sekä 792 pelioikeutta, jotka muodostavat 66 prosenttia Cooke-kentän pelioikeuksien kokonaismäärästä.

– Investoinnin tavoitteena on osakasarvon, kilpailukyvyn ja houkuttelevuuden kohentaminen golfyhteisössämme. Takkulan golfkeskus kaupungin välittömässä tuntumassa täydentyy huippuluokan kentällä, joka sijaitsee vilkkaassa vapaa-ajan resortissa, perustelee kauppaa Lahden Golf oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Leino.

Lahden Golf ja Vierumäki Golf Club jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä, mutta tiivistä yhteistyötä tehden. Lahden Golf haluaa olla pitkäjännitteinen ja vastuullinen omistaja golfyhtiössä sekä osallistua aktiivisesti yhtiön hallitustyöskentelyyn.

Vierumäki Golf Club oy:n käytännön toimintamallit ja pitkän tähtäimen kehityssuunnitelmat laatii yhtiön hallitus yhdessä toimivan johdon kanssa huomioiden myös muut yhteistyötahot.

– Lahden Golf tulee myymään pelituotteita osakkailleen, jäsenistölleen ja ulkopuolisille. Pelaavien osakkaiden pelituotteiden hinnoittelu tulee olemaan erittäin kannustava. Pelituotteiden myynti alkaa lähiaikoina, kertoo Lahden Golf oy:n toimitusjohtaja Tommi Nikunen.

– Investoinnilla lisätään ja monipuolistetaan yhteisömme pelimahdollisuuksia. Toimintamallit ja yhteistyömuodot tarkentuvat suunnittelun edetessä, hän sanoo.

Dubai vaihtui Suomen hallioloihin – golfmaajoukkue leireili ja hakkasi palloa verkkoon Vierumäellä

Cooke-kentällä on viime vuosina pelattu Euroopan kakkostason eli Challenge Tourin osakilpailuja. Armi Salonen

Vuonna 1959 perustettu Lahden Golf on Suomen vanhimpia golfyhteisöjä. Se aloitti toimintansa Hälvälän lentokentän kanervikkokentällä, josta toiminta siirtyi Mukkulan 9-reikäiselle puistokentälle ja edelleen Takkulaan, jossa on nyt 27-reikäinen golfkeskus.

1990-luvun lopulla perustettiin Lahden Golf oy hoitamaan kenttäasioita, ja Lahden Golf ry keskittyi sen jälkeen seuratoimintaan. Seura on panostanut aktiivisesti juniorivalmennukseen ja profiloitunut urheiluseuraksi, joka toimii kilpagolfissa kaikilla tasoilla junioreista senioreihin.

– Cooke-yhtiön panostus kansainväliseen kilpailutoimintaan tukee erinomaisesti Lahden Golfin perinteitä, korostaa Leino.

Cookella on viime vuosina pelattu Euroopan Challenge Tourin osakilpailuja.

Takkulan Mestari- ja Kisälli-kentillä pelattiin viime kesänä yhteensä 58 000 golfkierrosta. Janne Ranne

Lahden Golfissa on 1 800 jäsentä, ja Takkulan golfkeskuksen 18-reikäisellä Mestari-kentällä sekä 9-reikäisellä Kisälli-kentällä pelattiin viime kesänä ennätykselliset 58 000 golfkierrosta. Cookella pelattiin viime kesänä 25 000 kierrosta.

Kenttien laatuun on panostettu huomattavasti viime vuosina. Myös layoutiltaan kansainväliset kilpailuvaatimukset täyttävän Cooke-kentän hoidossa on keskitytty tuloksekkaasti laadun parantamiseen.

Vierumäki aloittaa lähes 20 miljoonan euron investointiohjelman, tulossa muun muassa uusi hotelli ja 1500 neliön ravintolamaailma

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut