Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Rovaniemi pääsi rallin MM-kalenteriin – Jari-Matti Latvala hehkuttaa talvirallia: "Suomalaiseen osaamiseen luotetaan"

Suomessa ajetaan kaudella 2021 kaksi MM-rallia. Asia varmistui torstaina, kun WRC-promoottori vahvisti helmikuun lopussa ajettavan MM-talvirallin Rovaniemen maisemissa.

Tuleva arktinen MM-ralli korvaa helmikuulta perutun Ruotsin osakilpailun.

– Erittäin hieno homma. On mahtava juttu, että saadaan kaksi MM-rallia Suomeen. Ruotsissa on ollut viime vuosina lumitilanne kriittinen. Viime vuonna meillä ei ollut MM-rallia ollenkaan, mutta nyt onkin sitten kaksi, Toyotan tuore tallipomo Jari-Matti Latvala hehkuttaa.

– Muistan, että viimeiset parikymmentä vuotta on puhuttu, että olisipa hienoa, jos Tunturiralli ajettaisiin MM-rallina. Aina siihen on kuitenkin lisätty, että ei ole koskaan mahdollista ajaa kahta MM-rallia Suomessa. Ajat ovat muuttuneet, ja nyt se on totista totta.

26.–28. helmikuuta ajettava Arctic Rally Finland laitettiin pystyyn pikavauhtia, sillä rallista vastaava AKK Sports sai pyynnön FIA:lta vasta kuukausi sitten.

– Suomalaiseen osaamiseen luotetaan. Emme ehkä ole markkinointimielessä suuri maa, mutta täällä on aina hyvät olosuhteet ja MM-ralli osataan tunnetusti järjestää. Suomesta löytyy myös paljon moottoriurheiluhenkistä porukkaa. Se on iso tekijä, Latvala kokee.

Riski minimiin

WRC-promoottorilla oli tarve saada talviralli kalenteriin, joten myös "kisamaksusta" viilattiin iso siivu. AKK:n ei siis tarvitse ottaa isoa taloudellista riskiä MM-talvirallissa.

Ralli ajetaan todennäköisesti ilman yleisöä, joten valtavia voittojakaan ei ole tarjolla.

– Siitä oletuksesta lähdetään, että meidän on tehtävä tämä ralli ilman yleisöä. Sitten jos jotain sallitaan, katsotaan tilanne uudestaan. Että miten se voidaan toteuttaa ja kuinka yleisö hallitaan. Tuskin sellaista kesärallin kaltaista yleisöjuhlaa kuitenkaan nähdään, Jyväskylän MM-rallin tavoin myös Arctic Rally Finlandin kilpailujohtajana toimiva Kai Tarkiainen toteaa.