Epätasaiset jaot ja rajusti erimittaiset valmistautumisjaksot leimaavat NHL-kautta

Patrik Laine (oik.) vakuuttaa keskittymisen olevan Winnipegin menestymisessä, vaikka siirtohuhuissa miestä viedään muualle. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekon NHL-kausi alkaa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa, joten vuoden 2020 finalistien Tampa Bayn ja Dallasin kausien väliseksi ajaksi jäi reilut kolme kuukautta. Osalla joukkueista kausien välinen aika venyi kymmeneen kuukauteen, joten lähtökohdat ovat erikoiset monin tavoin.

Finalistikaksikko pelaa samassa uudistetussa divisioonassa, jonka neljä parasta pääsevät pudotuspeleihin. Keskisen divisioonan vahvoihin joukkueisiin kuuluvat myös suomalaisvetoiset Carolina, Columbus ja Nashville, joita Aleksander Barkovin kipparoima Florida yrittää horjuttaa.

– Kaikki odottavat innoissaan, että pääsemme jälleen pelaamaan. Edellisistä peleistä onkin jo aikaa. Olemme pelanneet neljä ottelua edellisten yhdeksän kuukauden aikana. Olemme jääkiekkoilijoita ja haluamme pelata, Barkov paalutti seuransa verkkosivuilla .

Osa joukkueista on pelannut viimeksi maaliskuussa eli kuusi ja puoli kuukautta ennen kuin Tampa Bay päätti kauden mestaruuteen. Florida kuului niihin joukkueisiin, jotka pistäytyivät loppukesän pudotuspelikuplassa toteamassa karsintakierroksella, ettei varsinaisiin pudotuspeleihin ole asiaa.

Kiviranta kelpasi esimerkiksi

Dallasin suomalaisleiriin kuuluvat tutut Esa Lindell, Miro Heiskanen, Roope Hintz ja Joel Kiviranta sekä paluumuuttaja Julius Honka. Hän taistelee pelipaikasta, mutta uusi kokoonpanosääntö luo tilaa kokoonpanon rajoilla oleville pelaajille ja mahdollisuuden pysyä "ylhäällä".

GM Jim Nill nosti esiin Kivirannan ja Nick Caamanon, jotka pääsivät täydennysmiehinä mukaan pudotuspelikuplaan.

– Mielestäni nämä kaksi pelaajaa ovat hieno esimerkki siitä, miten he tarttuivat mahdollisuuteensa ja muuttivat uransa. Täytyy olla valmiina koko ajan, koska ikinä ei tiedä, milloin mahdollisuus tulee ja millainen vaikutus sillä voi olla, Nill kertoi Dallasin verkkosivuilla .

Pelipaikkoja voi aueta loukkaantumisten, mutta nyt myös koronaviruskaranteenien myötä. Dallas sai karun muistutuksen, kun joukkueessa todettiin tartuntoja juuri ennen kauden alkua ja otteluita piti lykätä tuonnemmaksi.

"Hyvällä polulla"

Yksi erikoisuus on kanadalaisjoukkueiden pohjoinen divisioona, joten pudotuspeleissä nähdään varmuudella neljä kanadalaisjoukkuetta.

Viimeksi vuonna 2017 pudotuspeleihin pääsi enemmän kuin neljä kanadalaisjoukkuetta. Vuonna 2016 pudotuspelit pelattiin ilman kanadalaisjoukkueita, ja viime vuonna pudotuspelikarsinnan läpäisi kolme.

Pelitapaansa monipuolistanut Patrik Laine vakuuttaa keskittymisen olevan Winnipegin menestymisessä, vaikka siirtohuhuissa miestä viedään muualle.

– Uskon, että olen hyvällä polulla. Jatkan vain tavallaan viime kaudesta. Mielestäni otin todella hyviä askelia oikeaan suuntaan voimahyökkääjänä, joka osaa tehdä maaleja, syöttää ja tehdä kaikkia noita asioita, Laine kertoi NHL:n verkkosivuilla .

Pudotuspelien kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan divisioonien sisällä, joten sarjan neljän parhaan joukkoon yltää varmuudella kanadalaisjoukkue.

Joel Armian, Artturi Lehkosen ja Jesperi Kotkaniemen Montreal sekä menestysodotuksiin jo muutaman kauden totutellut Toronto pääsevät nyt vanhaa divisioonaansa helpompaan ympäristöön ja yrittävät tehdä tempun, johon kanadalainen joukkue pystyi viimeksi 1993 eli voittamaan Stanley Cupin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut