Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jessica Diggins säilytti paikkansa Tourin kärjessä – Pärmäkoski joutui luovuttamaan loppunousussa kaksi sijaa ja sijoittui kiertueen kokonaiskilpailussa viidenneksi

Yhdysvaltain Jessica Diggins säilytti asemansa Tour de Skin naisten kilpailun kärjessä kiertueen viimeisellä etapilla. Diggins sijoittui Alpe Cermisin loppunousussa Ruotsin Ebba Anderssonin jälkeen toiseksi ja voitti kokonaiskilpailun lähes puolellatoista minuutilla Venäjän Julia Stupakiin.

Uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa saavuttanut Andersson nousi kiertueella kolmanneksi. Myös Venäjän Tatjana Sorina ohitti Krista Pärmäkosken, joka hiipui viimeisellä etapilla kolmannelta sijalta viidenneksi.

Pärmäkoski jäi Tourin kokonaiskilpailussa kolme minuuttia ja 23 sekuntia voittajasta. Johanna Matintalo oli loppunousussa 23:s ja kiertueella 17:s.

Pärmäkoski kavahti miekkailua ja ruuhkaa

Viimeisellä etapilla, vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin yhteislähdössä Pärmäkoski oli 12:s minuutin ja 41 sekuntia Anderssonia hitaampana.

– Oli paikoitellen melkoista miekkailua, ja monelta meni matkalla sauvoja rikki. Jyrkimpiin kohtiin oli tehty käännöksiä, ja niissä ei yksinkertaisesti päässyt kenestäkään ohi, Pärmäkoski kertasi loppunousua Ylen tv-haastattelussa.

– Yritin olla hereillä, mutta ruotsalaiset näyttivät pussittavan minua ja myös muita hiihtäjiä, kun he petasivat kilpailua Ebballe.

Pärmäkoski kertoi hiihtäneensä alun tasaisen osan varovaisesti, kun hän varoi sauvarikkoa yhteislähdön ruuhkassa. Lopussa hän kävi tiukan sekuntitaiston, jossa hän piti Yhdysvaltain Rosie Brennanin ja Venäjän Natalia Neprjajevan kokonaiskilpailussa takanaan.

– Sain puristettua loppuun ja sain sekunnit puolelleni, Pärmäkoski totesi.

Pärmäkoski ei ollut mukana, kun loppunousu hiihdettiin viime vuonna ensi kertaa yhteislähtönä. Uusi kokemus ei oikein ollut hänen mieleensä.

– Kannatan, että tämä hiihdettäisiin edelleen takaa-ajona (kokonaiskilpailun perusteella), Pärmäkoski sanoi.

Jatko näyttää jo valoisammalta

Kokonaisuudessaan Pärmäkoski oli syksyn sairastelun jälkeen tyytyväinen sijoitukseensa ja hiihtoihinsa Tour de Skillä.

– Meni paljon paremmin kuin osasin kuvitella. Oli yllätys, että meni näin hyvin, Pärmäkoski kertoi.

– Val Müstairissa (kiertueen ensimmäinen osa) olin vähän epävarma. Siellä minun olisi pitänyt hiihtää rohkeammin. Sen jälkeen meni ihan hyvin.

Maailmancup jatkuu tammikuun loppupuolella Lahdessa. Kauden päätavoite eli Oberstdorfin MM-kilpailut odottaa helmi-maaliskuun vaihteessa.

– Nyt tiedän, että pystyn hiihtämään lähelle podiumia, Pärmäkoski arvioi loppukauden näkymiä.

Miesten viimeinen etappi, kymmenen kilometrin yhteislähtö vapaalla hiihtotavalla alkaa kello 16.35.