Krista Pärmäkoski hyökkää kolmantena Tour de Skin päättävään loppunousuun

Pärmäkoski lähtee kahdeksan kilpailun urakan viimeiseen starttiin kolmannelta sijalta. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Krista Pärmäkoski on toipunut syksyn terveysongelmistaan ja kamppailee kärkitiloista maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella. Pärmäkoski lähtee kahdeksan kilpailun urakan viimeiseen starttiin kolmannelta sijalta.

Naisten kilpailua johtaa Yhdysvaltain Jessica Diggins 54 sekunnin erolla Venäjän Julia Stupakiin. Pärmäkoski on jäänyt vajaat kaksi minuuttia Digginsistä ja vajaan minuutin Stupakista.

Raskaan kiertueen viimeinen koetus on kuuluisa Alpe Cermisin loppunousu. Pärmäkoski pääsee jyrkkään rinteeseen paremmista asemista kuin rohkeni ennalta odottaa.

– Tulee, mitä tulee, lähden nauttimaan. Minulla on pelkästään voitettavaa, Pärmäkoski ennakoi kiertueen finaalia Hiihtoliiton tiedotteessa.

Johanna Matintalo on kilpailussa 17:ntenä lähes viiden minuutin päässä kärjestä. Muut Suomen naishiihtäjät ovat keskeyttäneet kiertueen.

Tour vei Vuorelan uudelle tasolle

Markus Vuorela on miesten kilpailussa 20:s. Hän saavutti kiertueen toisessa kilpailussa uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet ja on pysynyt siitä saakka pistesijoilla.

Vuorela on hiihtänyt edellisissä starteissa uransa parhaat kilpailut. Hän oli perjantaina perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa 16:s ja eilisessä sprintissä kaikki yllättäen seitsemäs.

Varsinkin erävaiheen vedot olivat distanssiäijäksi leimatulta hiihtäjältä rohkeita ja viisaita.

– Oli sellainen päivä, että jos maapallossa olisi kahvat, olisi voinut nousta. Voimaa oli koko ajan mennä, Vuorela ihmetteli sprinttivauhtiaan.

– Seuraavaksi loppunousuun. Tästä on hyvä jatkaa.

Vuorela ennakoi loppunousua kiertueen välipäivänä torstaina ilman aiempaa Alpe Cermisin kokemusta. Hän laski vahvuuksiinsa hapenottokyvyn ja lihaskestävyyden, mutta tunnusti olevansa urakkaan tarpeettoman raskastekoinen.

– Loppunousussa tarvitaan lihaskestävyyttä, ja pidän sitä vahvuutena pyöräilytaustani ansiosta, Vuorela kertoi STT:n haastattelussa.

Juho Mikkonen lähtee päätöspäivään sijalta 40. Lauri Lepistö on 50:s ja Verneri Suhonen 52:s.

Bolshunov on muilta karussa

Maailmancupia johtava Venäjän Aleksandr Bolshunov johtaa miesten kilpailua lähes kolmella ja puolella minuutilla. Bolshunov voitti Tourin jo viime vuonna.

Ranskan Maurice Manificat rikkoo toisella tilalla leveää venäläisrintamaa. Venäläiset ovat vallanneet sijat 3–6 ennen Sveitsin Dario Colognaa.

Naisten kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtö alkaa kello 13.45 ja miesten kymppi kello 16.35.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut