Myttynen johti Ilveksen kotivoittoon – "Tämä oli kolmesta pelistäni kaikin puolin paras"

Juha Aaltonen / STT

Hyökkääjä Matias Myttynen syötti perjantaina kotijoukkue Ilveksen 3–2-voittomaalin kolmannessa jääkiekkoliigan ottelussaan tällä kaudella. Myöhemmin hän sai myös syöttöpisteen Eemeli Suomen tyhjään maaliin tekemään 4–2-päätösmaaliin Ässiä vastaan.

Myttynen hankittiin 22. joulukuuta Ilveksen ykkössentteriksi, kun liigan pistepörssiä yhä johtava Arttu Ruotsalainen lähti Buffaloon tavoittelemaan paikkaa NHL:ssä.

– Arttu pelasi täällä loistavasti, ja on hienoa, että hän saa nyt mahdollisuuden. Nyt haluan minä kantaa vastuun ykkössentterinä, ja on hienoa, että saa luottoa. Tämä oli kolmesta pelistäni kaikin puolin paras, Myttynen sanoi.

Myttynen pelasi Ilveksessä kolme kautta, mutta lähti sitten vuonna 2012 kiertämään maailmaa. Kiertueelle mahtui kausia Kazakstanissa, Kiinassa, Latviassa, KHL:ssa ja Ruotsin liigassa. Tällä kaudella tilillä oli ennen Ilves-pestiä vain yksi ottelu Jokereissa.

– Jokaisessa liigassa on ollut erikoisia juttuja. Kazakstanin kakkosliigassa varmasti erikoisimpia. Pohjois-Amerikka on vielä kokematta, ehkä joskus vielä senkin näkee, sanoi kevääseen saakka sopimuksen tehnyt Myttynen.

Atte Tolvanen pelasi toisen ottelunsa Ässien maalilla, edellisessä hän voitti KooKoon jatkoajalla viime vuoden puolella. Pelicans lainasi hänet kuukaudeksi Poriin. Lahdessa hän ei tällä kaudella ole pelannut minuuttiakaan.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut